Week 34: Spulwike Surhuzum, Meku Proline-toernooi, Tour for Life en tentdienst

Deze week staat Surhuizum in het teken van de 46ste editie van de Spulwike Surhuzum. Vanaf woensdag is het Mienskipsfjild weer het kloppend hart van de festiviteiten waar jong en oud een sportieve strijd met elkaar aangaan. Vertrekt het Surhúster Fyts Ploechje naar Italië voor Tour for Life en gaat s.v. ASC’75 een sportieve strijd aan tijdens het Meku Proline-toernooi in Harkema.

Spulwike Surhuzum

Dat de Spulwike ‘in feest foar jong en âld’ is blijkt ook dit jaar weer uit het zeer gevarieerde programma. Woensdag staat in het teken van spelletjes, donderdag is er voor de jeugd een spetterend feest met The Kidz Show en kunnen de volwassen gaan fietsen, een orïenteringsrit maken, darten of deelnemen aan de wampex. Vrijdag trapt de jeugd af met een sportief potje tafelvoetbal en ’s avonds mogen de volwassenen laten zien wat ze in huis hebben tijdens een potje levend tafelvoetbal. Zaterdag wordt de Spulwike afgesloten met een gezellige en sfeervolle Simmerfair op het Mienskipsfjild.

Live muziek

Net als voorgaande jaren wordt ook dit jaar de Spulwike afgesloten met live muziek in de feesttent. Op vrijdagavond, de feestavond van de Spulwike, staan niemand minder dan partyband Melrose en Feest DJ Sipke op het podium en op zaterdag is het podium voor Johan Tiemersma, Rintje Kast, Daniël Metz en Bertus Sipma. Met deze artiesten uit de omgeving van Surhuizum belooft het weer een ontzettend leuke, sfeervolle en bovenal gezellige Surhúster Saterje te worden.

Tentoonstelling

Tijdens de Spulwike is er de elke middag en avond in De Delfeart een tentoonstelling te zien over de geschiedenis van Surhuizum. Deze tentoonstelling is samengesteld door onze dorpsarchivaris Jasper Pool.

Tsjerkepaad

Zaterdag is de Doarpstsjerke weer geopend tijdens het jaarlijkse Tsjerkepaad. Het thema dit jaar is ‘Kerk en kunst’. Geïnteresseerden kunnen ’s middags een kijkje wil nemen in de kerk met haar markante gemetselde toren.

Meku Proline-toernooi

Zaterdag zal de eerste selectie van s.v. ASC’75 weer deelnemen aan het Meku-Proline-toernooi bij v.v. Harkema-Opeinde in Harkema. Vorig jaar wist ASC nog de finale te behalen in een spannende wedstrijd tegen Harkema-Opeinde, die er uiteindelijk met de winst van door wist te gaan. Of ASC het dit jaar weer tot de finale weet te brengen kunt u zien op sportpark De Bosk. Tegenstanders voor dit toernooi zijn, gastheer v.v. Harkema-Opeinde 1, s.v. Houtigehage 1, v.v. Suameer 1, v.v. Surhuisterveen 1 en V.V.T. 1.

Tour for Life

Zondag beginnen Fré van der Veen, Meint Beukema en Bert Adema in het Italiaanse Bardonecchia aan hun 8-daagse fietstocht voor Tour for Life. Met deze gesponsorde fietstocht van 1300 kilometer halen de mannen geld op voor het Daniel den Hoed Fonds.

Tentdienst

De week wordt zondag afgesloten met een kerkdienst in de feesttent op het Mienskiepsfjild. Het thema van de dienst is: Je bent een geschenk! Aan deze dienst wordt medewerking verleend door de heer Jan van der Meer, de band Soon Return en kinderkoor The Young Source. Om 15.30 uur is er een inloop met koffie, thee en limonade. Na afloop van de dienst is er een borreluurtje en een gezamenlijke broodmaaltijd.

Lees hier het digitale weekblad

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia