Week 35: Weer naar school, bijbel-lees-kringen, korfbaltoernooi en bekervoetbal

Met de Spulwike achter de rug en de kinderen die weer naar school gaan, maakt het verenigingsleven in Surhuizum zich weer klaar voor een nieuw seizoen. Bij de Protestantse gemeente van Surhuizum gaan de bijbel-lees-kringen weer van start. K.v. DTS 1, 2 en A1 nemen deze week deel aan een korfbaltoernooi in Harkema en s.v. ASC’75 1 begint aan de bekercompetitie.

Eerste schooldag

Nu de schoolvakantie weer voorbij is, gaan ook de scholen weer van start. Op de Johannes Looijengaskoalle worden de nieuwe leerlingen om 8.30 uur welkom geheten op school. 

Bijbel-lees-kringen

Deze week komen ook de bijbel-lees-kringen weer bijeen voor een nieuw seizoen. De avondgroep gaat ’s maandags lezen in het boek Openbaring, terwijl de ochtendgroep woensdag begint te lezen in de eerste brief van Paulus aan de gemeente in Korinthe.

Korfbal

K.v. DTS is druk bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. Maandagavond spelen DTS 1 en 2 een oefenwedstrijd tegen de Flamingo’s uit Buitenpost op sportpark De Swadde in Buitenpost.

Zaterdagmiddag nemen de teams van DTS 1, 2 en A1 deel aan een korfbaltoernooi op de velden van k.v. Harkema in Harkema. De tegenstanders zijn gastheer k.v. Harkema, k.v. It Fean uit Surhuisterveen en k.v. Olympia uit Twijzel.

Bekervoetbal

Voor de voetballers van s.v. ASC’75 1 start zaterdag het nieuwe seizoen op het eigen sportpark met een bekerwedstrijd tegen v.v. Blija 1. V.v. Blija is geen vreemde vogel in de bijt voor s.v. ASC’75 in de beker, de plaatselijke voetbalclub uit Blija dat aankomend seizoen uit komt in de 5e klasse B was tweemaal eerder ook al de tegenstander in de bekercompetitie. In seizoen 2013/2014 werd de eerste bekerwedstrijd met 5-1 verloren waarbij Tamme de Boer in de laatste minuut de eretreffer maakte. Een seizoen later was v.v. Blija weer de eerste tegenstander in de beker voor s.v. ASC’75, ditmaal werd er thuis met 1-0 gewonnen door een doelpunt van Marco de Haan.

Heilig Avondmaal 

In de Doarpstsjerke wordt zondag het Heilig Avondmaal gevierd. Tijdens de dienst wordt het lijden en het sterven van Jezus Christus herdacht door het eten van brood en het drinken van wijn. De dienst wordt voorgegaan door da. G. Borger-Koetsier.

Lees hier het digitale weekblad

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia