Week 37: Stynsgearder Iepen en Open Monumentendag

Deze week wordt op sportpark Easterbuorren in Augustinusga het tennistoernooi Stynsgearder Iepen georganiseerd. En zaterdag is Augustinusga tijdens Open Monumentendag de startplaats van de historische fietstocht langs ‘Plekken rondom Augustinusga’.

Klaverjassen

Vrijdagavond start in De Delfeart de nieuwe klaverjascompetitie. Iedereen die zin heeft om te komen kaarten is van harte welke. Ook nieuwe gezichten zijn welkom om deel te nemen aan de 1ste ronde in het dorpshuis.

Stynsgearder Iepen

Vanaf vrijdag staat sportpark Easterbuorren in Augustinusga drie dagen lang in het teken van het tennistoernooi Stynsgearder Iepen. Aan het toernooi, dat wordt gespeeld in een poulesysteem, doen 29 spelers mee. Er wordt gespeeld in drie categorieën, namelijk de herendubbel, damesdubbel en gemengd dubbel. Publiek is deze dagen van harte welkom op sportpark Easterbuorren om de tennissers aan te moedigen.

Open Monumentendag

Zaterdag staat in het teken van de jaarlijkse Open Monumentendag. In Achtkarspelen kun je op de fiets langs een tal van monumenten tijdens een historische fietstocht langs ‘Plekken rondom Augustinusga’. Door de Stichting Oud-Achtkarspelen is route van 30 kilometer opgezet door Augustinusga, Rohel, Gerkesklooster en Surhuizum.

Bekervoetbal

Zaterdagmiddag speelt s.v. ASC’75 1 de derde en laatste wedstrijd in de bekercompetitie uit tegen v.v. Anjum 1 op sportpark It Kolkenfjild in Anjum. V.v. Anjum, dat aankomend seizoen uitkomt in de 3e klasse B, was een aantal seizoenen geleden nog een stugge competitie tegenstander in de 4e klasse, waarbij zowel v.v. Anjum als s.v. ASC’75 in deze wedstrijden een aantal keer van elkaar wisten te winnen.

Korfbal

Zaterdagmiddag speelt k.v. DTS 1 thuis op sportpark Woudlust tegen DTL 1 uit Hantum. Tegen DTL wist DTS het afgelopen seizoen geen punten mee naar huis te nemen. Zowel thuis als in de return ging DTL er met de winst vandoor. In de poule eindigde DTL op de derde plaats terwijl DTS genoegen moest nemen met de vijfde plaats.

Jeugdwerk PKN Surhuizum

Zaterdag trapt het jeugdwerk van de Protestants gemeente Surhuizum het nieuwe seizoen af met een American Party in Opende. Bij het Blotevoetenpad gaan ze leuke spelletjes doen en gaan ze gezellig samen eten met het zelf meegebrachte eten en drinken.

Lees hier het digitale weekblad

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia