Week 42: Herfstbloemstuk maken en World Servants

Deze week is er een workshop Herfstbloemstuk maken in De Delfeart en een workshop Familie-opstellingen bij Land van Eén. Voor de jeugd is er High Five in De Delfeart en is jeugdhonk Us Stek geopend. Gaan de dames van ASC VR1 op voor de vierde 7x7 najaarsreeks en speelt k.v. DTS 1 uit tegen Invicta/Frigro in Kollum. En vertellen Ellis en Rianna over hun reis met World Servants naar Oeganda.

Workshop Herfstbloemstuk maken

Dinsdagavond geeft Flowers by Leentje weer een workshop in De Delfeart. Deze keer gaan de deelnemers onder begeleiding van Leentje van der Schors een herfstbloemstuk maken. 

High Five Sportstimulering

Woensdagmiddag kunnen de kinderen van groep 3 t/m 8 weer komen sporten bij High Five Sportstimulering. Onder begeleiding van Gerben Rispens gaan de kinderen sportief aan de slag in de gymzaal van De Delfeart. 

Workshop Familie-opstellingen

Woensdagavond is er bij Land van Eén weer een workshop Familie-opstellingen. De workshop is bedoelt voor iedereen die graag kennis wil maken met famileopstellingen. Centraal staat het  daadwerkelijk doen en ervaren van een opstelling.

7x7 najaarsreeks

Vrijdagavond spelen de dames van s.v. ASC’75 thuis de vierde 7x7 najaarsreeks op sportpark Easterbuorren in Augustinusga. De tegenstanders in deze reeks zijn v.v. Jistrum, v.v. Oostergo en het samenwerkingsteam Kootstertille/Drogeham.

Jeugdhonk Us Stek

Zaterdagmiddag is het jeugdhonk weer open. De jeugd weer welkom in Us Stek voor een potje tafelvoetbal of om te darten. Voor een ouderwets bordspel of je favoriete game. Kom gezellig langs en neem je vriendjes en vriendinnetjes mee!

Korfbal

Zaterdagmiddag speelt k.v. DTS 1 uit tegen Invicta/Frigro 1 uit Kollum/Gerkesklooster-Stroobos op sportpark Baensein in Kollum.

Op de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2018/2019 was Invicta/Frigro de tegenstander. Beide teams waren voorafgaand aan de wedstrijd al verzekerd van een veilige plek in de middenmoot van de poule. DTS wist in de tweede helft geen kansen meer af te ronden en liet de winst langzaam uit handen glippen. De wedstrijd eindigde uiteindelijk bij een stand van 12-15 in het voordeel van Invicta/Frigro.

World Servants Oeganda

Zondagochtend gaan Ellis Veenhuizen en Rianne Huistra iets vertellen over hun reis met World Servants naar Oeganda. Dit doen zij tijdens de kerkdienst in de Doarpstsjerke. Uiteraard laten ze daarbij ook foto’s zien van het bouwproject en de plaats waar ze gewerkt hebben.

Samen met andere jongeren hebben Ellis en Rianne in Kkungu klaslokalen gebouwd voor kleuters en bestaande klaslokalen van de lokale basisschool gerenoveerd.

Lees hier het digitale weekblad

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia