Week 49: Sinterklaas en Lichtjesavond

Deze week brengt Sinterklaas een bezoek aan de kinderen van de Johannes Looijengaskoalle en staan we stil, bij allen die op welke leeftijd en om welke reden dan ook zijn overleden, tijdens een bijeenkomst in De Delfeart.

Bezoek Sinterklaas

Donderdag brengt Sinterklaas samen met z’n pieten een bezoek aan de kinderen van de Johannes Looijengaskoalle.

Klaverjassen

Vrijdagavond kun je in De Delfeart weer deelnemen aan de klaverjascompetitie. Iedereen die zin heeft om te komen kaarten is van harte welke. Ook nieuwe gezichten zijn welkom om deel te nemen aan de vierde ronde in het dorpshuis.

Voetbal

Zaterdagmiddag speelt ASC’75 1 thuis tegen Nieuw Roden  1 op sportpark Easterbuorren in Augustinusga.

Korfbal

Zaterdagmiddag speelt DTS 1 uit tegen TOP 1 uit Vroomshoop in sporthal Het Punt in Vroomshoop.

Drumcircle

Zondagmiddag wordt bij Land van Eén een drumcircle georganiseerd. Heb jij ook een drum, djembe of een ander slaginstrument aan de muur hangen of ergens stoffig in een hoekje staan? Kijk je er wel eens naar en denk je dan “ik zou er eigenlijk meer mee willen doen”. Kom dan zondag voor een muzikale middag naar Land van Eén!

Lichtjesavond

Zondagavond wordt in De Delfeart een bijeenkomst georganiseerd door de begrafenisvereniging ‘De Laatste Eer’ tijdens Wereld Lichtjesdag. Samen staan we stil bij allen, op welke leeftijd en om welke reden dan ook, zijn overleden. Op deze manier hopen we een lichtpunt te bieden in donkere dagen. Samen eren en herinneren we hen door een kaarsje te branden en te luisteren naar muziek, troostende woorden en gedichten.

Aansluitend krijgt men een graflicht uitgereikt en kan het graf van de overledene(n) op eigen gelegenheid worden bezocht. Daarnaast is er een stiltetafel ingericht, waar men een kaarsje kan aansteken, indien men iemand wil herdenken die elders is begraven of gecremeerd.

Lees hier het digitale weekblad

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia