Week 52: Sportief het jaar uit

Deze week kun je na de kerstdagen het jaar sportief afsluiten met een wandeltocht, een fietstocht of een volleybaltoernooi. Op de agenda staat namelijk de tiende editie van de Surhúster kuiertocht Slach om ’e Toer, de eerste Meint Beukema Classic MTB Toertocht en het Surhúster Oliebollenmixtoernooi.

Kerstnachtdienst

Dinsdagavond wordt in de Doarpstsjerke een Kerstnachtdienst gehouden. Aan deze Fryske tsjinst wordt medewerking verleend door gospelband Ichtus uit Franeker. Gastspreker is mevrouw R. van der Wal-Akker uit Morra.

Kerstmorgenzang

Woensdagochtend, Eerste Kerstdag, brengen een groep dorpsgenoten in alle vroegte weer allerlei kerstliederen ten gehore. Ze doen dit tijdens een rondgang door het dorp om zo de geboorte van Jezus bekend te maken.

Eerste kerstdag

Woensdagochtend is er een samenzang in de Doarpstsjerke. Aan deze dienst wordt medewerking verleend door begeleidingsband Foar Jo. Het thema van de dienst is ‘Gewoon heel bijzonder’, die wordt voorgegaan door da. G. Borger-Koetsier.

Slach om ’e Toer

Vrijdag wordt voor de tiende keer de Surhúster kuiertocht ‘Slach om ’e Toer’ georganiseerd. De start en finish van de wandeltocht is De Defeart, die ook dit jaar weer bestaat uit drie verschillende routes met afstanden van 10, 20 en 30 kilometer.

Meint Beukema Classic MTB Toertocht

Zaterdag wordt voor de eerste keer de Meint Beukema Classic MTB Toertocht georganiseerd. Deze toertocht bestaat uit twee routes, een van rond de 55 kilometer en een kortere van circa 30 kilometer. De start is bij De Delfeart.

It Surhúster Oliebollenmixtoernooi

Zaterdagavond wordt in De Delfeart weer het jaarlijkse Surhúster Oliebollenmixtoernooi georganiseerd. Verschillende teams gaan in de sporthal weer een sportieve strijd met elkaar aan. Ook publiek is van harte welkom om de teams aan te moedigen.

Lees hier het digitale weekblad

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia