Laatste nieuws

Gezellige seizoensafsluiting soos

Donderdagochtend 20 juli een gezellige seizoensafsluiting van de soos in De Delfeart.
Werden verrast met twee verhalenvertellers uit het Westerkwartier met leuke verhalen in hun eigen taal.
Als hoogtepunt werd ons een maaltijd aangeboden die met zorg gemaakt was door Bouwe Kinderman en Popko de Vries, waarvoor onze waardering.
Het smaakte uitstekend (bami en nasi met alle benodigdheden erbij) en dat was wel te merken want er bleef geen (kruimel) meer over.
Nu even pauze en wensen jullie allemaal een fijne zonnige tijd.

Zware, maar zeer geslaagde MTB Meint Beukema Classic

Donderdag 29 december kon eindelijk de tweede editie van de MTB Meint Beukema Classic doorgaan! De dag ervoor was er veel regen gevallen, dus de organisatie was benieuwd naar de staat van het zorgvuldig uitgezette parcours. Zou het wat meevallen met de modder of zou het een loodzware tocht worden? We zouden zien wat de dag ons zou brengen.
Met ruim 120 voorinschrijvingen en nog 80 inschrijvingen op de dag zelf, beloofde het een mooie MTB-dag te worden.  Rond 9.30 uur kon er worden begonnen aan de 30 km of 58 km.

Regen spelbreker bij Slach om ’e Toer

Woensdag 28 december werd na twee jaar afwezigheid weer de wandeltocht Slach om ’e Toer georganiseerd in Surhuizum. Ondanks de voorspelde regen stonden rond half negen de eerste wandelaars, gehuld in poncho’s en regenkleding, klaar bij de start in De Delfeart. Na de inschrijving gingen de wandelaars van de 30 kilometer op weg naar de Doarpstsjerke met haar markante gemetselde kerktoren waar de wandeltocht haar naam aan dankt. Vanaf 9 uur vertrokken de wandelaars van de 20 kilometer aan de tocht en een half uur later vertrokken de deelnemers van de 8 kilometer.

Donderdag 29 december tweede MTB tocht Surhuizum

Het Surhúster Fyts Ploechje bereidt de Meint Beukema Classic voor, een mountainbike tocht die gehouden zal worden in de kerstvakantie op donderdag 29 december. Op de foto is te zien dat Loonbedrijf van der Schors in Surhuizum op hun industrieterrein aan de Uterwei twee schitterende beklimmingen realiseert, wat een van de vele uitdagingen op deze route zal zijn. Het is een aantrekkelijke route met wisselende landschappen door de Friese Wouden en het Westerkwartier.

Woensdag 28 december elfde editie Slach om ’e Toer

Na twee jaar afwezigheid staat tussen Kerst en Oud & Nieuw de Surhúster kuiertocht ‘Slach om ’e Toer’ weer op het programma. Vanuit MFC De Delfeart in Surhuizum is er weer een prachtige route uitgezet, die dit jaar in noordelijke richting voert. Vanuit Surhuizum gaan de drie routes richting Augustinusga, waarbij de twee langste routes het Prinses Margrietkanaal oversteken en de kortste route door de Surhuizumermieden voert. De wandelroutes voeren grotendeels over verharde wegen, met enkele passages over onverharde paden en door weilanden.

Pagina's

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia