Actie voor de voedselbank Achtkarspelen

Door de energiecrisis en de hoge prijzen voor voedsel hebben veel mensen het moeilijk om rond te komen. 
In Nederland leven veel mensen onder de armoedegrens. In onze naaste omgeving zijn er misschien ook mensen die hier mee te maken hebben.

Elke aanvrager/elk gezin dat voldoet aan de landelijk vastgestelde criteria en woonachtig is in de gemeente Achtkarspelen kan zich aanmelden bij de voedselbank. Er is een voedselbank in Surhuisterveen. De Zoom 22-e. Op de site www.voedselbankachtkarspelen.nl kunt u zien of u in aanmerking komt en hoe u zich kunt aanmelden.
Ook kunt u op de site www.achtkarspelen.nl informatie vinden over eventuele financiële ondersteuning voor de aanpak van armoede.

De diaconie van de PKN Surhuizum wil op concrete wijze een bijdrage leveren aan de voedselbank in Surhuisterveen.
Voor wie het mogelijk is om te delen, vragen we hulp om levensmiddelen te brengen. Wij leveren vervolgens deze levensmiddelen aan de voedselbank in Achtkarspelen.

Op zondagmorgen 30 oktober en op woensdagavond 2 november kunt u levensmiddelen meebrengen naar de kerk. In het voorportaal staan dozen waarin u uw goederen kunt doen. 
De collecten op deze dagen zijn voor de voedselbank. Daarnaast is er een mogelijkheid tot een financiële bijdrage middels het rekeningnr. diaconie: NL11 RABO 0511 1758 14 o.v.v. voedselbank,.

Ook bieden wij u de mogelijkheid om op vrijdag 4 november van 17.00-18.00 uur en op zaterdag 5 november van 10.00-12.00 uur levensmiddelen te brengen in het gebouw bij de kerk in Surhuizum.

Bij de voedselbank Surhuisterveen is er behoefte aan de volgende levensmiddelen: 
Koffiemelk
Toiletpapier
Houdbare melk
Pot jam
Thee
Pampers nr. 4+5

Verder zijn natuurlijk alle lang houdbare levensmiddelen ook van harte welkom. 

Namens de diaconie al vast heel hartelijk dank voor uw medewerking!

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia