Burgemeester Gerbrandy verricht startschot Slach om ’e Toer

Vrijdag 29 december zal burgemeester Gerben Gebrandy het officiële startschot geven van de 9de Slach om ’e Toer in Surhuizum. Om 8.30 uur zal hij in MFC De Delfeart het startsein geven aan de eerste wandelaars. Gerbrandy is sinds 14 januari 2013 burgemeester van Achtkarspelen en stopt met deze functie op  14 januari 2019, waarna hij met pensioen gaat. Eerder was hij twaalf jaar wethouder van de inmiddels opgeheven gemeente Wymbritseradiel. Daarna was hij voorzitter van de FNP-fractie in Súdwest-Fryslân.

Dit jaar wordt er gelopen ten noordwesten van Surhuizum en blijven de wandelaars bijna geheel binnen de grenzen van de gemeente Achtkarspelen. Er kan gekozen worden uit drie afstanden van 10, 20 of 30 km. Net als voorgaande jaren lopen de wandelaars ook dit jaar over ‘oude paden en nieuwe wegen’, met enkele passages over onverharde paden en door weilanden die normaal niet toegankelijk zijn voor publiek. Alle drie de routes eindigen weer in Surhuizum.

Voor meer informatie en de starttijden kunt u terecht op www.slachometoer.frl of volg de Surhúster kuiertocht op Facebook en Twitter via slachometoer.

Foto: Gemeente Achtkarspelen

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia