Nog steeds overlast reconstructie Doarpsstrjitte en ‘t Sûd

Op 1 november 2017 is er begonnen met de geplande reconstructie aan de Doarpstrjitte en ‘t Sûd in Surhuizum. Een reconstructie die eind april voltooid zou zijn. Echter door slechte weersomstandigheden moest de einddatum ver vooruit worden geschoven; tot rond de bouwvak. Eerdergenoemde is derhalve een slechte inplanning te noemen. Immers, in de herfst en winter is het weer niet echt bestendig van karakter. 

Toch worden veel wegwerkzaamheden van dit kaliber in die periode gepland. Het doel van de reconstructie is het bevorderen van de verkeersveiligheid, het aanpassen van de kruisingen en het vervangen van het rioolstelsel. Aanwonenden hebben in totaliteit 8 maanden last van de werkzaamheden, en dat is stuitend. Hun auto’s staan elders, boodschappen moeten worden gedragen en bij calamiteiten zijn de woningen al lange tijd niet meer bereikbaar. Ook fietsen ter plaatse is niet mogelijk. Voorts moeten inwoners van Surhuizum dagelijks omrijden omdat de Doarpstrjitte en ‘t Sûd zijn afgesloten. 

Plaatselijk Belang c.q. de gemeente mag zich weleens achter de oren krabben, alvorens weer zo’n reconstructie te laten uitvoeren in zo’n periode. (Foto’s: Koop van der Velde)

Najim Nauta

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia