Rijpma Siersmederij ontwerper en maker gedenkteken Piet Paulusma

Zondag 19 maart was de onthulling van het monument ter ere van Piet Paulusma op de Cauberg in Valkenburg. Op maandagavond 20 maart zat ik aan tafel bij de maker van dit monument: Rijpma Siersmederij.

Ik vroeg hoe ze aan deze opdracht kwamen. Joop Atsma (Surhuisterveen) nam contact op met ons bedrijf in opdracht van de manager van het Park Landal Kasteeldomein De Cauberg in Valkenburg. Het initiatief voor dit monument kwam van Joop Atsma en Gert Veenhuizen, manager van het vakantiepark Landal Kasteeldomein op de Cauberg.

Uit diverse berichten in kranten en websites: Piet Paulusma deed honderden weersvoorspellingen vanaf deze locatie, een locatie waar hij zelf graag kwam met zijn gezin. Daarnaast betekende Piet Paulusma veel voor de regio vooral toen hij veel aandacht besteedde aan de Limburgse watersnoodramp in 2021. Verder was hij mede initiator voor een inzamelingsactie die een paar miljoen opleverde.

Gert Veenhuizen was een vriend van Piet Paulusma en hij kende Joop Atsma ook. Het idee voor een zonnewijzer kwam dan ook van hen. De zonnewijzer werd gemaakt door Fokke Rijpma, zoon van Gerlof. Gerlof plaatste zelf twee weken geleden het gedenkteken, de zonnewijzer kreeg een mooie plek bij de entree van het park. Hij werd hiervoor uitgenodigd door Gert Veenhuizen en mocht dat weekend in een huisje op het park verblijven.

Lees verder in de Grutte Gelf

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia