S.v. ASC’75 heeft nu een ‘Gezondere kantine’

Sinds 1 februari heeft s.v. ASC’75 het certificaat ‘Gezondere kantine’. Met de gezondere kantine wil ASC een omgeving creëren waar gezond eten en drinken gemakkelijk is. “Zo dragen we bij aan de gezonde leefstijl van onze leden en bezoekers. In onze kantine bieden we daarom in iedere productgroep minimaal één gezondere keuze aan en stimuleren we het drinken van water”, aldus de voetbalvereniging.

In de kantine zijn al een tijdje nieuwe producten verkrijgbaar zoals flesjes water, popcorn, mueslirepen en tijdens de jeugdwedstrijden ook tosti’s en broodjes. De keukengroep van ASC heeft de afgelopen periode getest of er afname was voor deze producten, en dat bleek zo te zijn.

Tijdens de winterstop zijn de laatste puntjes op de i gezet en kon de kantinescan worden uitgevoerd door TeamFit (een onderdeel van Jongeren op Gezond Gewicht). De kantine van ASC bleek op alle punten goed te scoren, wat goed is voor een bronzen certificaat. Dit certificaat wordt nog officieel overhandigd tijdens een feestelijke dag voor de jeugd die medio april wordt georganiseerd.

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia