The Red Devils winnen spannend Surhúster Oliebollenmixtoernooi

Op de laatste zaterdag van 2019 was het weer tijd voor het inmiddels traditionele “Surhúster Oliebollenmixtoernooi”. Het door SVS, DTS en De Delfeart georganiseerde toernooi bleek ook dit jaar weer een daverend succes met 9 teams en een zaal vol supporters. Tussen de wedstrijden door kon er genoten worden van de met goud bekroonde oliebollen van Bakkerij Kolthof.

In beide poules werden er spannende duels uitgevochten met mooie smashes, blocks en bekeken balletjes. Dat er hier en daar ook een punt verloren ging door ‘een (overtollig) buikje in het net’ zorgde alleen maar voor meer plezier bij het publiek.

De teams SVS, The Red Devils, 2 Meter Wie Troef en De Tûke Smashers wisten uiteindelijk de poulefase te overleven en zouden strijden om de prijzen. The Red Devils en 2 Meter Wie Troef bleken het sterkst en waren de 2 finalisten, waar De Tûke Smashers de strijd om de 3e plek wist te winnen van team SVS. 

De finale werd een ware thriller. Bij een 16-16 stand werd er door scheidsrechter Kees van der Meer gefloten voor het eindsignaal. Voor het eerst in de geschiedenis van het Surhúster Oliebollenmixtoernooi moest er dus een verlening aan te pas komen om de winnaar te bepalen, waarin met 2 punten verschil gewonnen moest worden. Hoewel 2 Meter Wie Troef het eerste punt wist te pakken, waren het vervolgens The Red Devils die er met 3 punten op rij met de winst van door gingen.

De organisatie overhandigde alle winnende teams een heerlijke taart van Bakkerij Kolthof. Na afloop bleef het voor jong en oud nog lang gezellig in het dorpshuis. Het was wederom een succesvol en gezellig toernooi dat maar weer laat zien dat Surhuizum het goed voor elkaar heeft. Surhuzum: sa is der mar ien!

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia