Vrijdag 27 december 10de editie Slach om ’e Toer

Op de laatste vrijdag van het jaar wordt vanuit Surhuizum alweer voor de 10de keer de wandeltocht ‘Slach om ’e Toer’ georganiseerd. Elk jaar benutten ruim duizend wandelaars de vrije dag tussen Kerst en Nieuwjaar om naar buiten te gaan en lekker het jaar uit te stappen in de omgeving van Surhuizum. Even lekker ontspannen in de buitenlucht om de ingenomen calorieën tijdens de kerstdagen te verwerken. Dit jaar wordt er ten zuidoosten van het dorp gelopen. Er kan gekozen worden uit drie afstanden van 10, 20 of 30 km. Vanuit MFC De Delfeart in Surhuizum gaan de drie routes richting Surhuisterveen en Houtigehage, waar de provinciegrens wordt overgestoken. Een deel van de route voert dit jaar namelijk ook door het Westerkwartier. Net als voorgaande jaren lopen de wandelaars ook dit jaar over ‘oude paden en nieuwe wegen’, met enkele passages over onverharde paden en door weilanden die normaal niet toegankelijk zijn voor publiek. Alle drie de routes eindigen weer in De Delfeart.

Tijdens dit jubileumjaar hoopt de organisatie weer veel wandelaars aan de start te mogen begroeten. “Het is een leuke tocht die je samen met familie en vrienden kunt ondernemen, zo aan het einde van het jaar”, aldus de organisatie. “Heerlijk om even een frisse neus te halen en ondertussen even bij te praten of andere mensen te leren kennen”.  De Surhúster kuiertocht is niet alleen een tocht voor de doorgewinterde loper, maar met name de kortere afstanden zijn ook uitermate geschikt om met het gezin te lopen. Bovendien kunnen kinderen tot 12 jaar voor slechts € 3,00 deelnemen aan de wandeltocht. Slach om ’e Toer is een goed verzorgde tocht met versnaperingen en voldoende rustpunten. Bovendien krijgt iedereen na afloop een warm bord snert en ligt er voor iedereen een fraaie herinnering klaar.

De 10de editie van deze midwintertocht bestaat uit drie verschillende routes met afstanden van 10, 20 en 30 kilometer. Het inschrijfgeld is respectievelijk € 6,00, € 7,00 en  € 8,00. Kinderen tot 12 jaar € 3,00. De start en finish van de tocht is in MFC De Delfeart aan de Bartemerwei 21a in Surhuizum. De starttijden zijn: 30 km tussen 8.30 en 9.30 uur, 20 km tussen 9.00 en 10.00 uur en 10 km tussen 9.30 en 12.00 uur. Het startbureau sluit om 16.30 uur. Meer informatie en het laatste nieuws kunt u vinden op www.slachometoer.frl of volg ons op Facebook en Twitter via slachometoer.

Bestuur Slach om ’e Toer

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia