Zware, maar zeer geslaagde MTB Meint Beukema Classic

Donderdag 29 december kon eindelijk de tweede editie van de MTB Meint Beukema Classic doorgaan! De dag ervoor was er veel regen gevallen, dus de organisatie was benieuwd naar de staat van het zorgvuldig uitgezette parcours. Zou het wat meevallen met de modder of zou het een loodzware tocht worden? We zouden zien wat de dag ons zou brengen.
Met ruim 120 voorinschrijvingen en nog 80 inschrijvingen op de dag zelf, beloofde het een mooie MTB-dag te worden.  Rond 9.30 uur kon er worden begonnen aan de 30 km of 58 km.

Voor alle deelnemers voerde de route eerst door de weilanden (zwaar!) richting Lutjegast, op weg naar de eerste stop. Deze was bij poldermolen ‘de Eendracht’ in Sebaldeburen. Hier stonden vrijwilligers klaar met bouillon, bananen en drinken en konden de deelnemers even bijkomen en zich opladen voor het volgende gedeelte richting Grootegast en Doezum. In Doezum was de splitsing tussen de korte en de lange route.

De korte route ging vanaf hier richting Fryske Dyk.

De lange route ging richting de prachtig (door ATB club Marum) aangelegde MTB route van Trimunt.  Hier was de 2e stop, bij  Western Stables en kon er bijgetankt worden. Energyrepen en koeken werden volop genuttigd. Vervolgens ging de route verder richting Marum en vandaar via prachtige stukken over privé-terreinen richting de Fryske Dyk. Hier kwamen de korte en lange route weer samen.

Hierna werd koers gezet richting Surhuizum. Er volgden nog enkele zware stukken door het weiland met  als afsluiter, de ‘Berg’ van van der Schors. Ondanks enkele aanpassingen vooraf, bleek deze later op de dag, bijna niet meer te doen.  Na de ‘Berg’ was het uitrollen naar de finish bij MFC de Delfeart.

In MFC de Delfeart wachtte een warme kop snert + worst en kon er nog gezellig worden nagepraat en nagenoten. Rond 21.00 uur vertrokken de laatste deelnemers.  

De organisatie bedankt alle vrijwilligers voor hun inzet en kijkt terug op een zeer geslaagde MTB-dag! Volgend jaar tussen kerst en oud/nieuw hopen zij de 3e editie te organiseren! Hopelijk tot dan!!!

Foto’s zie www.meintbeukemaclassic.nl 

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia