Sport

DTS pakt ruime overwinning op SIM

Op de prachtig zonnige zaterdagmiddag van 18 mei speelden DTS en SIM op Sportpark Woudlust tegen elkaar. DTS nam vanaf het begin de leiding in de wedstrijd. Geleidelijk aan wist de Broekenhuisformatie de score uit te breiden. SIM was ook een aantal keer trefzeker, maar DTS wist telkens net iets makkelijker de korf te vinden. De ruststand van 12-4 was dan ook ruim in het voordeel van DTS.

Nieuw wedstijdtenue voor sv ASC’75 1

Afgelopen zaterdag 11 mei, voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen De Lauwers, ontving de eerste selectie van s.v. ASC’75 1 een nieuw wedstrijdtenue van de hoofdsponsor, al sinds jaar en dag: Nicolai’s Verzekeringen te Augustinusga. Zo kunnen de mannen uit Augustinusga en Surhuizum er weer een tijdje tegenaan, waarvoor wij de sponsor dan ook weer hartelijk willen bedanken!

ASC in 'derby' langs Opende

Zaterdag 4 mei mocht ASC, na een pauze van twee weken, eindelijk weer een wedstrijd spelen en wel uit tegen Opende, een wedstrijd die voor ASC dit seizoen nog het meest als een derby mag worden beschouwd. ASC dat op de 10e plaats op de ranglijst bivakeert, werd in de openingsfase door Opende, dat op plaats 6 staat, in de openingsfase direct onder druk gezet, zonder dat dit voor de thuisploeg echter grote kansen opleverde.

DTS legt Sietse Dijkstra vast voor 2019/2020

Het bestuur en de TC van kv DTS is met de aanstelling van Sietse Dijkstra er in geslaagd om de vacature van trainer-coach voor de DTS-selectie in te vullen. Sietse Dijkstra is nu nog trainer van kv Olympia uit Twijzel. Met de aanstelling van Sietse hoopt DTS op de korte termijn zowel in de zaal als op het veld een stabiele 3e klasser te worden. Komend seizoen zal Sietse ook betrokken zijn bij de training van onze twee juniorenteams.

'Pech' voor ASC 1 in Oldehove

Zaterdag 6 april stond voor ASC de belangrijke uitwedstrijd, tegen OKVC. Bij winst voor ASC, zou het gat naar een veilige 9e plaats op de ranglijst kunnen worden verkleind tot 4 punten. In Oldehove werd er om 14.30 uur afgetrapt. In de openingsfase leken beide ploegen aan elkaar gewaagd, waarbij de thuisploeg opvallend vaak (misschien wel ingegeven door de hobblige toestand van het veld) voor een lange bal koos. ASC kon dit vrij eenvoudig verdedigen, en zo trok ASC na een klein kwartier spelen het initiatief naar zich toe.

DTS promoveert naar 3e klasse door winst op Deinum

Zaterdagavond 30 maart stond in het teken van de ontknoping van de 4e klasse B. Zowel DWA/Argo, Spannum als DTS maakten nog kans op het kampioenschap. DWA/Argo en Spannum speelden in het begin van de avond tegen elkaar en die wedstrijd eindigde in een 14-14 gelijkspel, wat betekende dat Spannum de kampioensvlag kon hijsen. Echter stond voor DTS deze avond de wedstrijd tegen Deinum nog op het programma. Bij winst zou DTS op de tweede plaats eindigen en promotie naar de 3e klasse veiligstellen.

Pagina's

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia