ASC in 'derby' langs Opende

Zaterdag 4 mei mocht ASC, na een pauze van twee weken, eindelijk weer een wedstrijd spelen en wel uit tegen Opende, een wedstrijd die voor ASC dit seizoen nog het meest als een derby mag worden beschouwd. ASC dat op de 10e plaats op de ranglijst bivakeert, werd in de openingsfase door Opende, dat op plaats 6 staat, in de openingsfase direct onder druk gezet, zonder dat dit voor de thuisploeg echter grote kansen opleverde. ASC, dat verdedigend sterk oogde, loerde op de mogelijkheid om te profiteren van de ruimte die de defensie van Opende door het ‘opportunistische spel’ weg gaf en de eerste mogelijkheid hiertoe, na 10 minuten spelen, was direct raak, toen een snelle uitbraak, opgezet door Armando Brandsma, die ‘gelegenheidsspits’ Nick van den Berg aanspeelde die op zijn beurt de bal mee gaf aan Remko Hofman en deze zo 1 op 1 zette met de doelman van Opende, die de bal achter zich in het net zag verdwijnen, wat de 0-1 betekende. Opende bleef na deze tegentreffer aandringen, het kreeg ook wel kansjes, maar pas na 40 minuten spelen wist het, enigszins fortuinlijk, via Wietse Eringa de 1-1 te maken. De verwachting was dat dit ook de ruststand zou zijn, maar het liep iets anders. ASC kreeg in de 43e minuut een hoekschop, en de ‘laatste man’ van ASC, routinier Nico Brandsma dirigeerde een verdediger terug en ging zelf deze keer mee naar voren en kreeg zowaar uit de kluts de bal voor zijn voeten en wist de 1-2 ruststand in het voordeel van ASC op het scorebord te zetten.

Na de pauze wilde Opende wel, maar lukte er maar weinig bij de thuisploeg en ook was ASC sterker dan in het eerste bedrijf. De beslissende treffer liet echter wel lang op zich wachten, maar na 80 minuten spelen was het Remko Hofman die de opbouw van Opende goed stoorde, de bal zo in zijn bezit kreeg en Nick van den Berg aanspeelde, deze wist na een goede actie waarmee hij een verdediger het bos instuurde, op fraaie wijze de bal tegen de touwen te schieten en de 1-3 voor ASC te bewerkstelligen. Met nog 10 minuten op de klok zette Opende nog wel aan, maar het bleek ‘too little too late’ en keerde ASC met een 1-3 overwinning en met de 3 belangrijke punten huiswaarts. ASC verkleint met deze overwinning het gat naar OKVC, dat op de veilige 9e plaats op de ranglijst staat, tot 4 punten(het mede door de arbiter ‘veroorzaakte’ gelijkspel in Oldehove enkele weken terug, waar een overwinning terecht was geweest, heeft nu een wel extra nare nasmaak), en zo gloort er toch weer een klein beetje hoop op directe handhaving.

De volgende wedstrijd speelt ASC op zaterdag 11 mei om 14.00 uur op eigen veld tegen de nummer 11 van de ranglijst, De Lauwers, en deze zal dan zeker gewonnen moeten worden!

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia