ASC niet opgewassen tegen ONR

Zaterdag 29 september stond voor ASC de eerste thuiswedstrijd van de competitie op het programma. Op sportpark 'Easterbuorren' was ONR uit Roden de tegenstander. Om 14.00 uur werd er afgetrapt en was het ONR dat sterk begon. ASC had moeite met de doorschuivende verdedigers, waardoor er vaak een 'man meer' situatie werd gecreeerd door ONR. Na ruim 20 minuten viel dan ook de 0-1 voor ONR, toen Sven Buigholt doel trof. Na deze treffer leek ASC wat meer controle te krijgen, maar was het ONR dat gevaarlijker bleef. Door het vrij harde spel werd ASC regelmatig ontregeld, moch wist het de gelijkmaker te produceren, toen in de 28e minuut een hoekschop van Tamme de Boer werd binnengekopt door Jelmer Sijens. ONR liet zich hierdoor niet echt van de wijs brengen, en mocht ASC zich gelukkig prijzen dat het met een 1-1 stand de rust in ging.

Na de onderbreking, had ASC de zaken beter op orde dan voor rust, en wist het zelfs gevaarlijk te worden, maar helaas bleef de treffer die het nodig had toch uit. Na een uur spelen was het ONR dat het heft weer in handen nam, en dat betaalde zich in de 62e minuut al uit, het werd 1-2 door een doelpunt van Sander Ottens. ONR was de betere ploeg deze middag, en ASC kreeg in het restant van de wedstrijd ook geen vat meer op de gasten uit Roden. De 1-3 kwam in de 67e minuut van Hendrik Rozema en de 1-4 na 78 minuten van Sven Buigholt. Deze 1-4 werd tevens de eindstand en was er een terechte overwinning voor ONR te noteren.

Zaterdag 6 oktober kan ASC zich proberen te revancheren vokr deze nederlaag als FC LEO op bezoek komt op sportpark "Easterbuorren", aanvang 14.00 uur.

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia