ASC onderuit bij Ropta Boys

Zaterdag 13 mei moest ASC 1 afreizen naar Oosternijkerk voor de wedstrijd tegen Ropta Boys. ASC dat de nacompetitie tegen degradatie al niet meer kon ontlopen begon deze middag in een, laten we zeggen, opmerkelijke startopstelling. In de eerste helft gebeurde er lange tijd niets. De thuisploeg had het meeste balbezit, maar tot de 35e minuut leverde dit geen echte kans op. In de laatste 10 minuten voor rust waren er wel 2 kansen voor Ropta Boys, maar een doelpunt viel er voor rust niet.

Na de onderbreking was het een iets ander verhaal, waar ASC het in het eerste bedrijf het nog redelijk 'droog' hield achterin, was het in de openingsfase van het 2e bedrijf een 'soortement-van' open huis en werd het in de 48e minuut 1-0 voor Ropta Boys toen de vrij gelaten Erik de Vries scoorde. Een kleine 5 minuten later werd het 2-0 toen Tjidsger Braaksma de bal in het net achter de ASC-goalie kopte. De 3-0 voor Ropta Boys viel ook nog binnen het eerste kwartier van de 2e helft toen Tjidsger Braaksma zijn 2e van de middag maakte.

Na de 3-0 was het wel klaar, ASC herstelde zich een beetje en Ropta Boys nam wat gas terug, waardoor deze 3-0 ook de eindstand werd. Na deze nederlaag is duidelijk dat ASC op plaats 12 eindigt in de reguliere competitie en zich op moet maken voor de 2 belangrijkste wedstrijden van het seizoen. De tegenstander in de nacompetitie is Ouwe Syl, en in een tweeluik, op zaterdag 20 mei(uit) en zaterdag 27 mei, moet ASC zich zien te handhaven in de 4e klasse.

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia