DTS 1 en 2 slaan dubbelslag tegen DWA/Argo 1 en 2

Op de prachtige korfbalmiddag van 6 oktober kwam DWA/Argo op de bezoek bij DTS. Waar DTS een moeizame start van de competitie had beleefd, was DWA/Argo goed uit de startblokken geschoten. DTS wilde zich vandaag voor eigen publiek van haar beste kant laten zien door de punten in Surhuizum te houden.

Om half vier floot de scheidsrechter in voor de wedstrijd tussen DTS 1 en DWA/Argo 1. DTS opende de score van afstand, maar DWA kwam terug door een kleine kans en een strafworp te benutten. DTS trok de stand snel weer gelijk tot 3-3. Na deze beginfase waarin de doelpunten vlug na elkaar volgden, wist DTS een gaatje van twee doelpunten te slaan tot 5-3. DWA verkleinde de achterstand tot één punt. DTS hield de verdediging daarna goed dicht en kon de stand uitbreiden naar 9-5. Met deze voorsprong ging DTS de rust in. In de tweede helft was het voor DTS zaak om de effectiviteit op zowel aanvallend als verdedigend vlak vanuit de eerste helft door te zetten.

In de tweede helft bleef de Broekenhuisformatie scherp verdedigen en vergrootte de voorsprong met goede aanvallen tot 12-5. Deze comfortabele voorsprong gaf DTS in het restant van de wedstrijd niet meer uit handen. Beide ploegen wisten nog driemaal de korf te vinden, waarmee de eindstand van 15-8 in het voordeel van de DTS werd bereikt. Deze teamprestatie geeft de DTS wederom vertrouwen richting de volgende wedstrijden.

Daarna mochten DTS 2 en DWA/Argo 2 gaan uitmaken wie vandaag de punten zou pakken. DTS 2 nam vanaf het begin het heft in handen en wist een ruime voorsprong op te bouwen. Dit resulteerde in een 11-3 ruststand. Na rust waren DTS en DWA iets meer in evenwicht, maar DTS behield de opgebouwde voorsprong. Ook DTS 2 hield met een 17-10 overwinning de punten in Surhuizum. Deze positieve resultaten betekenden vandaag een dubbelslag voor de selectie van DTS.

DTS 1 speelt komende dinsdag 9 oktober om 20.00 uur thuis in de bekercompetitie tegen Noordenveld 2.
Volgende week zaterdag 13 oktober speelt DTS 1 om 15.30 uur op Sportpark Woudlust tegen DTL 1 uit Hantum. Daarna speelt DTS 2 om 17:00 uur tegen De Wâlden 5.
 

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia