DTS beleeft ‘valse start’ tegen Spannum

Zaterdag 8 september begon de najaarscompetitie voor DTS met een uitwedstrijd tegen Spannum. De Broekenhuisformatie begon niet scherp aan deze wedstrijd, waardoor al snel tegen een 2-0 achterstand werd aangekeken. Met het scoren van de 2-1 en de 2-2 kwam DTS weer op gelijke hoogte. Spannum wist vervolgens weer afstand te nemen tot 4-2. DTS zocht wederom de aansluiting en kwam dichtbij op 5-4. Hierna wist Spannum echter de voorsprong met solide spel uit te breiden naar 8-4, wat tevens de ruststand was. Na rust was het voor DTS zaak om weer terug in de wedstrijd te komen. Er moest dus een tandje bij gezet worden…
In de tweede helft bleven van beide kanten de doelpunten enige tijd uit. Spannum wist vervolgens als eerste de korf te vinden, waarna ook DTS tweemaal wist te scoren. Dit leidde tot een tussenstand van 9-6. Spannum controleerde de wedstrijd in die zin dat de ploeg steeds een veilige voorsprong van drie à vier punten wist te behouden. DTS was daardoor niet bij machte om nog terug in de wedstrijd te komen. In het resterende deel van de tweede helft vielen nog enkele doelpunten, waarmee de eindstand van 14-8 werd bereikt. Dit betekende voor DTS een teleurstellende seizoensstart in de 3e klasse D.

Volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen tijdens de tweede speelronde. DTS speelt dan om 14:00 tegen Nij Quick Libben op sportpark Woudlust.

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia