DTS boekt thuiszege op WIK '34

Zaterdag 1 december speelden DTS en WIK ’34 in de Surventohal in Surhuisterveen hun tweede wedstrijd van de zaalcompetitie tegen elkaar. WIK ’34 is een geduchte tegenstander van DTS, dus het vizier stond vandaag extra op scherp.

Nadat er één minuut stilte in acht was genomen in verband met het overlijden van DTS ere-lid Rommert Kats, floot de scheidsrechter in voor het begin van een enerverende wedstrijd. De wedstrijd kwam moeilijk op gang. Beide ploegen maakten het elkaar lastig om de korf te vinden, maar het was DTS dat langzaamaan een 4-1 voorsprong had opgebouwd. Een voorsprong opbouwen was stap één, de voorsprong behouden was stap twee. WIK ’34 wist richting de rust dan ook weer de aansluiting te vinden. Met een bescheiden stand van 5-4 zochten de teams de kleedkamer op. DTS moest vertrouwen houden in eigen kunnen en de Broekenhuisformatie ging dan ook vol goede moed de tweede helft tegemoet.

Al snel na rust maakte DTS het verschil door de voorsprong naar 8-4 uit te breiden. Met een benutte strafworp bracht WIK ’34 de stand op 8-5. DTS liet zich echter niet uit evenwicht brengen en bleef scherp in de afronding. Met een stand van 13-5 hield de Broekenhuisformatie WIK ’34 op veilige afstand, waardoor de overwinning in de slotfase niet meer in gevaar kon komen. WIK ’34 scoorde nog tweemaal en DTS verzilverde tot slot een strafworp, wat resulteerde in een 14-7 eindstand in het voordeel van DTS.

Volgende week zaterdag 8 december spelen DTS 1 en 2 in Winsum tegen DWA/Argo 1 en 2 om respectievelijk 13. 05 uur en 11.50 uur.

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia