DTS geeft winst uit handen aan Boelenslaan/It Fean

Op zaterdag 21 september werd in Boelenslaan de plaatselijke derby tussen Boelenslaan/It Fean en DTS gespeeld. Beide ploegen waren nog op zoek naar de eerste overwinning van het seizoen. Om 15.30 uur floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd.

In de beginfase van de wedstrijd hielden beide ploegen continu de aansluiting met elkaar. De openingsscore viel aan de kant van DTS, waarna Boelenslaan/It Fean de stand al snel weer gelijk trok. Gedurende de gehele eerste helft kon DTS steeds een kleine voorsprong pakken. Aan het einde van de eerste helft wist DTS deze voorsprong uit te breiden. Dit resulteerde in een 6-9 ruststand in het voordeel van de Broekenhuisformatie.

Aan het begin van de tweede helft begon Boelenslaan/It Fean langzaamaan op gelijke hoogte te komen. Met een afstandsschot zette Boelenslaan/It Fean de stand op 10-10. DTS had de opgebouwde voorsprong uit handen gegeven, maar pakte opnieuw het initiatief door wederom de voorsprong te nemen en deze uit te bouwen tot 12-16. Boelenslaan/It Fean nam de wedstrijd echter in de slotfase in handen en wist uiteindelijk na vijf doelpunten op rij de overwinning te pakken in deze derby. Voor DTS betekende dit een teleurstellende 16-17 nederlaag.

Komende zaterdag 28 september speelt DTS thuis tegen Sparta (Ze) om 15.30 uur op sportpark Woudlust in Surhuizum.

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia