DTS handhaaft zich in de 3e klasse na overwinning op Stadskanaal ’74

Zaterdag 26 mei reisde DTS af naar Stadskanaal voor de wedstrijd tegen Stadskanaal ’74. Voor beide ploegen was dit een belangrijke wedstrijd om lijfsbehoud in de 3e klasse. Wegens blessures speelde DTS in een gewijzigde opstelling, waarbij Janine Vonk en Hillie Sitenga in de basis startten.  

Stadkanaal nam direct in de eerste minuten een 3-0 voorsprong. DTS herstelde zich en kon redelijk snel weer terug op gelijke hoogte komen tot 3-3. Er werd om en om gescoord met een 6-6 gelijke stand tot gevolg. DTS wist voor rust nog tweemaal de korf te vinden. De ruststand van 6-8 was nog niet overtuigend te noemen, maar DTS had de stijgende lijn te pakken en ging dus met een goed gevoel de tweede helft in.

In de tweede helft schoot de Broekenhuisformatie uit de startblokken door met zeven doelpunten op rij een afstand te nemen van Stadskanaal ’74. Vervolgens scoorde Stadskanaal ’74 eenmaal. DTS wist de comfortabele voorsprong echter weer uit te breiden tot 7-19. Stadskanaal ’74 wist in de slotfase nog enkele keren tot scoren te komen, maar de winst kwam voor DTS niet meer in gevaar. Met deze 12-20 overwinning heeft DTS de 5e plaats in de poule veiliggesteld. Dit betekent dat DTS zeker is van directe handhaving in de 3e klasse. De ontlading bij de spelers en het meegereisde Surhuizumer publiek was dan ook groot. Volgende week zaterdag om 15.30 uur speelt DTS de laatste wedstrijd van dit seizoen thuis op Sportpark Woudlust tegen Nij Quick Libben.

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia