DTS komt net te kort tegen koploper Rood-Wit

Om kans te blijven maken op het felbegeerde 2e plekje, wat recht geeft op een promotieduel, moest DTS zien te winnen van de koploper Rood-wit. Door afwezigheid van Marleen Boersma speelde Fenna Bouma op haar plaats.

Beide ploegen waren vanaf het begin gebrand om de overwinning binnen te halen. Dit was ook te zien in het fanatieke spel van beide ploegen. Het was de thuisploeg die de score opende, waarna de Broekenhuisformatie snel op gelijke hoogte kwam en vervolgens ook de 1-2 voorsprong kreeg door een kansje bij de korf. Tot aan de 5-5 was het steeds DTS die op voorsprong kwam, en Rood-Wit die de aansluiting vond. De Surhuizumers waren niet bij machte de minimale voorsprong te vergroten. Einde tweede helft was het Rood-wit die net wat scherper oogde wat resulteerde in een 7-6 achterstand voor DTS. Er werd ‘gewoon’ goed gespeeld tegen de koploper, wat ook in de thuiswedstrijd al het geval was. Maar waar DTS een half jaar geleden die tweede helft een stuk minder speelde, was het nu zaak scherp te blijven en op dezelfde voet door te gaan.

Tweede helft was het toch weer Rood-wit die met het eerste doelpunt aan de haal ging, 8-6 voor de thuisploeg. Maar toch wist DTS knap terug te komen tot 8-8. Helaas was het verzet hierna even gebroken, achtereenvolgens 5 doelpunten van de thuisploeg zorgde voor een relatief grote achterstand. DTS wist nog knap terug te komen tot 15-13. Waarna het thuispubliek toch nerveus leek te worden met nog 5 minuten te spelen. Er werd aan beide kanten niet meer gescoord en is dus 15-13 de eindstand.

Rood-wit heeft de titel in de 3e klasse nu zo goed als binnen. DTS kan wel veel vertrouwen halen uit deze wedstrijd, en kan zich op maken tegen de nummer 2 van de competitie. Op 13 mei komt V&V op bezoek op sportpark Woudlust. De wedstrijd start om 15.30 uur.

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia