DTS moet de punten delen met DTL

Op zaterdag 14 september troffen DTS en DTL uit Hantum elkaar op Sportpark Woudlust in Surhuizum. Waar DTS een valse start van het seizoen had beleefd tegen Lintjo, had DTL de eerste punten gepakt tegen Spannum. Vandaag een nieuwe ronde met nieuwe kansen voor beide ploegen.

In de eerste helft nam DTS een 2-0 voorsprong, waarna DTL de stand na korte tijd weer gelijk wist te trekken. Tot de 4-4 hielden beide teams elkaar in evenwicht, al vielen de doelpunten niet eenvoudig. In de slotfase van de eerste helft was het DTL dat een kleine voorsprong wist te nemen. De tussenstand na één helft spelen stond daarmee op 4-6.

In de tweede helft was het DTS dat de score heropende. Vervolgens wist DTL echter de voorsprong wederom uit te breiden en kon DTL DTS op gepaste afstand te houden. Na een benutte strafworp stond de stand op 10-7 in het voordeel van DTS. Dit was het moment dat DTS de achtervolging inzette. De Broekenhuisformatie kon met een serie doelpunten weer op gelijke hoogte komen met DTL. In de spannende slotminuten was alles nog mogelijk. Resultaat was dat eerst DTS de voorsprong pakte door de 11-10 te scoren, maar dat in de laatste luttele seconden de gelijkmaker werd gescoord door DTL. Na deze goal liet de scheidsrechter direct het laatste fluitsignaal klinken. Eén punt kon mee naar Hantum en één punt bleef in Surhuizum.

Zaterdag speelt DTS om 15.30 uur tegen Boelenslaan/It Fean in Boelenslaan.

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia