DTS pakt ruime overwinning op SIM

Zaterdag 29 september speelden DTS en SIM in Haskerdijken hun vierde wedstrijd in deze competitie. Beide ploegen bevonden zich voorafgaand aan de wedstrijd in de onderste regionen van de poule. Voor DTS was het zaak om na een aantal keren teleurstellend puntverlies, nu wel de overwinning te pakken.

DTS begon goed aan de wedstrijd door met efficiënte aanvallen direct afstand van SIM te nemen tot 0-5. SIM scoorde vervolgens van afstand hun eerste doelpunt. Door goed verdedigend werk van DTS wist SIM in het restant van de eerste helft geen kansen meer te benutten. Daarnaast was DTS ook aanvallend sterk, wat resulteerde in een 1-10 ruststand. Voor DTS was het van belang om deze goede lijn in de tweede helft door te zetten.

Na rust pakte DTS direct weer het initiatief in de wedstrijd, waarmee de stand op 1-12 kwam. SIM bracht de score daarna op 2-12, waarna DTS de voorsprong wederom wist uit te breiden. Over verschillende schijven werden door DTS kansen benut met een ruime 2-17 voorsprong tot gevolg. In de slotfase scoorden DTS en SIM om en om nog enkele keren. Dit mondde uit in een eindstand van 6-20 in het voordeel van DTS. Voor DTS was dit een zeer welkome overwinning, die vertrouwen geeft voor het restant van de najaarscompetitie.

Volgende week zaterdag 6 oktober speelt DTS thuis op Sportpark Woudlust tegen koploper DWA/Argo om 15.30 uur. DTS 2 speelt daarna om 17.00 uur tegen DWA/Argo 2.    

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia