DTS sleept gelijkspel uit het vuur in derby tegen Harkema

Op zaterdag 23 november ging DTS op bezoek bij Harkema voor de eerste wedstrijd van het zaalseizoen. DTS komt dit zaalseizoen uit in de 3e klasse. In deze eerste speelronde stond er dus meteen een derby op het programma.

Harkema opende de score door een vrije bal te benutten, al kwam DTS snel weer op gelijke hoogte en nam vervolgens een 1-2 voorsprong. Beide teams gaven elkaar weinig ruimte om uit te lopen, waardoor er na enige tijd spelen een 6-6 stand op het scorebord stond. Dit was het moment dat de doelpunten aan de kant van Harkema iets makkelijker vielen dan bij DTS. Harkema wist daardoor uit te lopen naar 10-6. Kort voor rust lukte het DTS met een inhaalsprint om tot 11-11 te komen. Echter wist Harkema opnieuw een voorsprong op te bouwen. Dit resulteerde in een 14-11 ruststand in het voordeel van Harkema.

In de tweede helft scoorde Harkema de 15-11, waarna de Broekenhuisformatie wederom in de achtervolging moest. Met twee doelpunten op rij kwam DTS tot 15-13, maar ook Harkema wist vervolgens tweemaal te scoren. Het lukte DTS steeds net niet om de aansluiting te vinden. Nadat Harkema middels een strafworp de 19-15 had gescoord, begon DTS langzaamaan dichterbij te komen. In een spannende slotfase wist DTS uiteindelijk tot 20-20 te komen. In de laatste minuten waren beide ploegen nog op zoek naar de winnende treffer, die uiteindelijk niet meer viel.

Het eerste punt is binnen voor DTS. Volgende week zaterdag 30 november om 16.40 uur speelt DTS thuis in de Surventohal tegen Regio ’72.

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia