DTS sluit de najaarscompetitie af met nederlaag tegen Spannum

Zaterdag 27 oktober speelde DTS op het eigen sportpark Woudlust de return tegen Spannum. De uitwedstrijd tegen Spannum verloor DTS met 14-8. Het was er DTS dus alles aan gelegen om revanche te nemen.

DTS nam binnen korte tijd afstand van Spannum door op 2-0 te komen. DTS incasseerde vervolgens al snel een tegendoelpunt, waarmee de stand op 2-1 kwam. DTS scoorde van afstand de 3-1 en daarna stokte de doelpuntproductie de Broekenhuisformatie. Dit gaf Spannum de kans om op gelijke hoogte te komen tot 3-3. Beide ploegen creëerden aan het einde van de eerste helft kansen, maar wisten niet tot afronding te komen. Deze doelpuntloze fase leidde tot een summiere ruststand van 3-3. Het devies was duidelijk: meer tot scoren komen in de tweede helft.

Aan het begin van de tweede helft was het Spannum dat tot viermaal toe scoorde en de stand op 3-7 zette. Voor DTS lukte dit ‘meer scoren’ echter niet, want ook in de tweede helft wist DTS slechts drie kansen te benutten. Spannum was in de tweede helft efficiënter en DTS was niet in goeden doen. Bij het laatste fluitsignaal stond er een 6-11 stand op het scorebord. Met deze teleurstellende nederlaag sluit DTS het najaarsseizoen af. Na een aantal goede en een aantal minder goede wedstrijden gaat DTS overwinteren op een 5e plaats in de veldcompetitie van de 3e klasse D. Het groene grasveld wordt nu verruild voor de zaal. Eind november zal de zaalcompetitie van start gaan, waarin DTS uitkomt in de 4e klasse. Nieuwe competitie, nieuwe kansen!

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia