DTS speelt gelijk tegen NQL en verliest van Harkema

Zaterdag 15 september speelde DTS de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Nij Quick Libben. NQL is een bekende tegenstander voor DTS en beide ploegen waren tot op heden altijd aan elkaar gewaagd. Zo ook op deze zaterdag... DTS begon sterk en nam al snel een 2-0 voorsprong. NQL kwam op gelijke hoogte, waarna DTS wist uit te lopen naar 7-3. DTS gaf NQL vervolgens de kans om weer terug te komen tot 7-6. DTS kreeg daarna weer grip op de wedstrijd en kwam op 11-7. Vervolgens wist NQL langzaamaan weer de aansluiting te vinden, waarna in de slotfase 13-13 op het scorebord stond. Beide ploegen scoorden om en om tot 15-14. In de laatste seconden van de wedstrijd was het nog raak voor NQL uit een vrije worp. De eindstand was 15-15, wat betekende dat beide ploegen de punten moesten delen vandaag. Gezien de voorsprong die DTS gedurende de wedstrijd steeds had, was dit een redelijke teleurstelling.

De week daarop stond de derby tegen Harkema op het programma. Om 15.30 uur klonk het eerste fluitsignaal, waarna Harkema als eerste de korf wist te vinden. DTS maakte na enige tijd weer gelijk, waarna Harkema snel weer op 2-1 kwam. Nadat DTS op 2-2 was gekomen, nam Harkema het initiatief over. De doelpunten waren schaars in de eerste helft van de wedstrijd, wat resulteerde in een 5-2 ruststand. DTS had zichtbaar moeite om tot scoren te komen. Het was duidelijke dat DTS zich in de tweede helft zou moeten herpakken om weer in de wedstrijd te kunnen komen. Echter was het na rust wederom Harkema dat wist te scoren, 6-2. DTS was niet bij machte om het gat naar Harkema te dichten. Na de 8-5 scoorde Harkema een serie van vier doelpunten, waarmee de stand op 12-5 kwam. DTS benutte in de slotfase nog twee mooie kansen en Harkema verzilverde een strafworp, waarmee de eindstand bleef steken op 13-7. Dit betekende opnieuw puntverlies voor DTS, dat zich met één punt uit drie wedstrijden in de onderste regionen van de poule bevindt.

Volgende week zaterdag 29 september reist DTS af naar Haskerdijken voor de uitwedstrijd tegen SIM om 15.30 uur. Voor de Broekenhuisformatie is het zaak om deze keer wel de volle twee punten mee te nemen naar Surhuizum.

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia