DTS verliest in onaantrekkelijk duel van DTL

Op de eerste dag van juni reisde DTS af naar Hantum voor de return tegen DTL. De eerdere ontmoeting tussen beide ploegen werd beslist in het voordeel van DTL. Op deze zonovergoten zaterdagmiddag lag het echter weer open wie deze keer de punten zou gaan pakken.

DTL maakte al snel de 1-0, waarna DTS de stand weer gelijk wist te trekken. In de beginfase van de wedstrijd lukte het zowel DTS als DTL niet om afstand te nemen. Na een 4-4 tussenstand trad bij DTS een tijdelijke doelpuntendroogte op. Dit was voor DTL de kans om het verschil te maken, waar dankbaar gebruik van werd gemaakt. In de fase voor rust bouwde DTL dan ook een voorsprong op, wat resulteerde in een 7-4 ruststand. 

Aan het begin van de tweede helft benutte DTL twee kansen, waarmee de stand op 4-9 werd gezet. Het lukte DTS echter om weer enigszins aan te haken tot een stand van 9-6. Met het benutten van drie strafworpen op rij nam DTL vervolgens een ruime voorsprong. Nadat de Broekenhuisformatie van afstand de 12-7 scoorde, vergrootte DTL wederom het verschil. Bij een stand van 14-7 was de wedstrijd in principe al gespeeld, zeker gezien het vertraagde spel van DTL. Hoe dan ook wist DTS in de slotfase nog een serie doelpunten te maken. De scheidsrechter floot af bij een stand van 14-11. DTL mocht de punten in Hantum houden na een wedstrijd waarin het tempo zeer laag lag en daardoor zeker niet aantrekkelijk was om naar te kijken.

Over twee weken sluit DTS het seizoen af tegen Invicta/Frigro. Deze wedstrijd vindt plaats op zaterdag 15 juni om 15.30 uur op Sportpark Woudlust te Surhuizum.

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia