DTS verliest van Sparta (Ze)

Op zaterdag 28 september kwam Sparta (Ze) op bezoek bij DTS op Sportpark Woudlust. Waar DTS nog zoekende was naar een eerste overwinning, bevindt Sparta zich in de bovenste regionen van de poule. 

Op deze winderige en regenachtige zaterdagmiddag was het Sparta (Ze) dat vanaf het begin de leiding nam in de wedstrijd. Binnen de kortste keren keek DTS tegen een 0-4 achterstand aan. DTS wist vervolgens één kans te benutten, waarna Sparta (Ze) wederom de score uitbreidde tot een stand van 1-7. Na twee doelpunten aan de kant van DTS, werd het verschil weer iets kleiner. Echter hield Sparta (Ze) het initiatief en had DTS moeite om tot scoren te komen. Het was Sparta (Ze) dat uitliep tot 3-10. In het restant van de eerste helft kreeg de Broekenhuisformatie iets meer grip op de wedstrijd, maar desondanks was de ruststand met 6-14 ruim in het voordeel van Sparta (Ze). 

In de tweede helft bleek het aantal doelpunten schaars te zijn – ook mede door de weersomstandigheden. DTS was na rust tweemaal trefzeker. Sparta (Ze) had echter een comfortabele voorsprong opgebouwd in de eerste helft en kon die gestaag uitbreiden tot een stand van 8-19. Het laatste doelpunt viel aan de kant van DTS. Met een 9-19 eindstand moest DTS wederom een nederlaag incasseren. Na deze vierde speelronde staat DTS op de één na laatste plaats op de ranglijst. 

Aanstaande dinsdag 1 oktober speelt DTS in de 2e ronde van de bekercompetitie tegen Westergo 1 om 20.00 uur op Sportpark Woudlust in Surhuizum. Volgende week zaterdag 5 oktober speelt DTS om 16.00 uur in Burdaard tegen Nij Quick Libben.

Foto: Pietsje Talstra

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia