DTS weet niet te winnen van DTL

Onder wederom prachtige weersomstandigheden stond op sportpark Woudlust de wedstrijd tussen DTS en DTL op het programma. DTS en DTL bevonden zich voorafgaand aan deze wedstrijd in de middenmoot van de poule. Er stond vandaag dus aansluiting bij de hogere regionen op het spel.
Het was DTS dat direct de score van afstand opende. DTL kwam tot 1-1 door een benutte strafworp en wist hierna de score verder uit te breiden tot 1-3. DTS vond de aansluiting weer door de 2-3 te scoren, maar DTL kon met rustig opgebouwde aanvallen uit te lopen naar een 2-6 voorsprong. DTS herpakte zich en wist twee fraaie kansen te verzilveren. Aan het einde van de eerste helft vonden beide ploegen nog eenmaal de korf, wat de ruststand op 5-7 in het voordeel van DTL bracht. In de tweede helft zou het nog alle kanten op kunnen, wat wel betekende dat DTS een tandje bij moest zetten.
In de tweede helft gaf DTS redelijk snel drie uitgelezen kansen weg aan DTL. DTS kwam nog terug tot 7-10. Echter, in het restant consolideerde DTL de wedstrijd en slaagde DTS er niet in om nader bij DTL te komen. Uiteindelijk eindigde deze wedstrijd in een 9-14 nederlaag voor de Broekenhuisformatie. DTS 2 hield vervolgens wel de punten in Surhuizum door met 17-11 te winnen van De Wâlden 5.

Volgende week speelt DTS de streekderby tegen Invicta/Frigro in Kollum. Om 14.00 uur spelen DTS 2 en Invicta/Frigro 2 tegen elkaar, waarna om 15.30 uur de beide hoofdmachten het tegen elkaar op zullen nemen.     

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia