DTS wint eenvoudig van Veenwouden

Op zaterdag 16 maart ging DTS op bezoek bij Veenwouden. De slotfase van de zaalcompetitie is aangebroken. Veenwouden bezet voorafgaan aan deze wedstrijd de laatste plaats in de poule en DTS staat op de tweede plaats. DTS is afhankelijk van de prestaties van de concurrentie om nog kans te maken op het kampioenschap. De competitie zal dus nog tot de laatste wedstrijddag spannend blijven.

Tegen Veenwouden was DTS erg efficiënt in de afronding. Nadat DTS een 0-4 voorsprong had genomen, scoorde Veenwouden de 1-4. DTS was zowel aanvallend als verdedigend op dreef, waardoor de voorsprong in korte tijd werd uitgebreid tot 1-12. Veenwouden zette vervolgens de stand op 2-12 door een strafworp te benutten. In het restant van de eerste helft scoorde Veenwouden nog tweemaal succesvol in de afronding en kwam ook DTS over meerdere schijven tot scoren. Dit resulteerde in een 4-19 ruststand in het voordeel van DTS.

In de tweede helft ging DTS door met waar het in de eerste helft mee was begonnen. Tussen de vele doelpunten van de Broekenhuisformatie door kon Veenwouden nog een aantal goede kansen afronden. De doelpuntenproductie van DTS stokte vrijwel geen moment, waardoor er na zestig minuten spelen een 11-39 eindstand op het scorebord stond. Dit betekende een ruime overwinning voor DTS, dat zich nu gaat opmaken voor de laatste speelronde over twee weken. Dan staat op 30 maart om 20.40 uur de uitwedstrijd tegen Deinum op het programma.

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia