DTS wint met ruime cijfers van Veenwouden

In het nieuwe jaar, op zaterdag 12 januari, troffen DTS en Veenwouden elkaar in de Surventohal in Surhuisterveen. DTS hervat de competitie als koploper, terwijl Veenwouden momenteel de laatste plaats inneemt in de poule.

DTS begon sterk aan de wedstrijd en zette redelijk snel een 6-0 voorsprong op het scorebord. Met een benutte strafworp maakte Veenwouden er 6-1 van. Ook na de 9-2 van Veenwouden bleef DTS eenvoudig de korf vinden. DTS zette gevarieerde aanvallen op en over vele schijven werd de voorsprong vergroot naar 15-2. Met een stand van 18-4 zochten beide ploegen de kleedkamers op.

Veenwouden begon goed aan de tweede helft door een aantal kansen te benutten, waardoor de stand 19-7 werd. DTS kwam weer op dreef en breidde de voorsprong uit tot 23-7. Veenwouden creërde wel enkele kansen, maar was niet altijd gelukkig in de afronding. DTS scoorde daarentegen wel gemakkelijk, wat uiteindelijk resulteerde in een ruime 32-9 overwinning voor DTS. De Broekenhuisformatie is het goede jaar dus goed gestart. Over twee weken staat de thuiswedstrijd tegen Deinum op het programma. Dit zal zijn op zaterdag 26 januari om 18.40 uur in de Surventohal te Surhuisterveen.

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia