DTS wint na spannende strijd van Invicta/Frigro

Zaterdagmiddag 20 oktober stonden DTS en Invicta/Frigro tegenover elkaar op het kunstgras in Kollum. Nadat DTS 2 met 9-12 van Invicta/Frigro 2 had verloren, floot de scheidsrechter om 15.30 uur in voor het begin van wat een spannende wedstrijd tussen Invicta/Frigro 1 en DTS 1 zou worden.

Het was Invicta/Frigro dat goed uit de startblokken schoot, wat resulteerde in een 2-0 voorsprong. DTS zette de achtervolging in tot 3-2, maar het was Invicta/Frigro dat de score uitbreidde en het initiatief nam. In het tweede deel van de eerste helft lukt het DTS om de grip op de wedstrijd terug te krijgen. Goed opgebouwde aanvallen leidden tot mooie kansen, waarmee DTS weer op gelijke hoogte kwam, 6-6. Invicta/Frigro kwam vervolgens nog eenmaal op voorsprong, maar DTS trok de stand weer gelijk tot 7-7. Dit betekende een knappe comeback van DTS, dat een 5-2 achterstand om had gebogen naar een 7-7 gelijke stand bij rust. Het was zaak dat de Broekenhuisformatie deze sterke fase in de tweede helft ging doorzetten.

DTS benutte in de tweede helft al redelijk snel een aantal kansen en kon een – op het oog – ruime 7-11 voorsprong opbouwen. Echter wist Invicta/Frigro mede door tactische wissels weer terug te komen in de wedstrijd tot 11-11. In een spannende slotfase was het uiteindelijk DTS dat aan het langste eind trok door nog tweemaal te scoren. In de laatste minuten van de wedstrijd wist DTS de 11-13 voorsprong te behouden en mocht het de zeer welkome punten meenemen naar Surhuizum.

Volgende week 27 oktober staat de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie op het programma. DTS ontvangt Spannum dan om 15.30 uur thuis op Sportpark Woudlust. DTS 2 speelt daarna om 17.00 uur tegen Mid Fryslân/Jansma Burdaard 5.

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia