Eerste overwinning dit seizoen voor Dames ASC een feit

Vrijdag startte de competitie voor de ASC Dames. In eigen huis diende er aangetreden te worden tegen DKC, Zwaagwesteinde, Buitenpost en WTOC. Anita kwam al kapot aan want zij had de kledingtas thuis en was lopend naar het sportpark gekomen. Ynke kwam weer eens te laat maar gelukkig had dit nog geen consequenties voor haar. Simone leidde de warming up en materiaalman Uth schoot keepster Mariette in, die gelukkig weer kon keepen. Na een passoefening waar Simone bijna Hans uit de rolstoel schoot, werd er nog even afgerond en kon de eerste wedstrijd beginnen. Coach Tamme had de beschikking over maar liefst vier wissels en zodoende kon Anita nog net even naar het toilet.

De eerste wedstrijd was tegen DKC, een combinatieteam van Drogeham en Kootstertille. Dit team pakte ASC al snel bij de strot en nadat Mariette eerst nog redding kon brengen, was ze daarna kansloos na een goed uitgespeelde aanval. De keepster van ASC moest hierna nog een keer handelend optreden na balverlies van Cindy, die naar eigen zeggen vandaag wat mindere benen had. De dames uit Augustinusga kregen wat meer vat op de wedstrijd en de fanatieke Ynke probeerde het een aantal keren aan de rechterkant. Ook Sjoukje werd scherper en nadat ze iemand reglementair had onderuit gekegeld, bracht ze de bal naar Simone die helaas net naast schoot. Uit een corner voor DKC werd de bal over het doel van Mariette geschoten. De doeltrap ging lang naar Simone maar leverde helaas niets op. DKC werd weer wat sterker en uit een goede aanval werd de bal op de lat geschoten. Anita moest zich laten wisselen, de blessure aan haar bovenbeen is nog niet geheel genezen. Vlak voordat scheidsrechter Tillema voor het einde floot, verdubbelde DKC de score uit een counter.

Direct hierna stond de wedstrijd tegen Buitenpost op het programma en Tamme zette nieuwkomer Rolinde in de spits. Nadat Betty de bal naar de verkeerde kleur schoot uit een intrap, kwam ASC met de schrik vrij want de bal verdween over het doel. Mariette moest opnieuw redding brengen nadat Fokje er aan de rechterkant van het veld werd uitgelopen door de snelle spits van Buitenpost. Sjoukje stuitte aan de andere kant op de verdediging van Buitenpost en een goede doorkopbal van Rolinde bereikt helaas niemand. ASC werd wat beter en kreeg een aantal kansen. Zo schoot Sjoukje net voorlangs en ook Simone kreeg de bal niet in het net. De coach van Buitenpost zag dat zijn team het zwaar had en greep in. Dit bleek een gouden wissel te zijn, want binnen de kortste keren maakte de snelle spits van Buitenpost twee doelpunten. Een domper voor de dames van ASC, maar ze lieten het hoofd niet hangen en gingen op zoek naar een treffer. Een schitterende lange bal van Sjoukje belandde bij Ynke. De voorzet van Ynke op Simone ging helaas net naast het doel. Ook Lara kreeg nog een schietkans maar ook deze leverde geen succes op.

Na deze wedstrijd had ASC even rust en Tamme gaf in de kleedkamer nog enkele aanwijzingen. Ynke had liever een bitterbal, want dan had ze in ieder geval nog een bal geraakt. Er moest nog gespeeld worden tegen WTOC en Zwaagwesteinde en Tamme verwachtte minimaal 1 overwinning.

In de wedstrijd tegen WTOC waren het de gasten uit Oudwoude die de eerste kans kregen. Mariette wist echter een snelle achterstand te voorkomen. Toch kwam WTOC na 5 minuten op voorsprong. Na een schot van Simone, die naast het doel belandde, kwam WTOC er goed uit en via keepster Mariette ging de bal een beetje ongelukkig in het doel. Rolinde liet hierna even zien dat ze goed kan voetballen. Ze speelde twee tegenstanders uit, snelde naar het doel en schoot de bal onhoudbaar in de touwen. ASC rook bloed en gaf gas. De middenvelders Fokje en Lara zetten druk en laatstgenoemde kreeg de bal in twee instanties niet in het doel. De dames uit Oudwoude lieten de druk helaas niet lang toe en kwamen zelf weer beter in het spel. Mariette moest tot drie keer toe redding brengen maar de vierde kans was raak. Lara en Fokje werden het bos ingestuurd en de keepster van ASC was kansloos. Een tegenslag voor ASC, die ze niet meer te boven kwamen. In de laatste minuut werd Mariette nog uitgespeeld en werd de uitslag van deze wedstrijd bepaald op 3-1 voor WTOC.

De laatste wedstrijd tegen Zwaagwesteinde moest dan maar gewonnen worden om de avond toch nog op een positieve manier af te sluiten. ASC was hier goed van bewust en speelde een goede wedstrijd. Hoewel het de vierde wedstrijd al was van de avond, droop het fanatisme ervan af. Sjoukje snelde een verdediger voorbij aan de linkerkant, maar werd getorpedeerd. Dit mocht echter doorgaan van scheidsrechter Van der Merk. Na zeer goed verdedigen van Angela, belandde de bal bij Sjoukje die helaas de keeper op haar weg vond. Ynke die kennelijk een bitterbal had gehad, omzeilde twee man alsof ze er niet stonden maar het leverde uiteindelijk niets op. Simone kreeg een kans met haar linkerchocoladebeen en ging daarom maar niet schieten. Na een vervelende blessure aan de kant van Zwaagwesteinde had ASC het even zwaar maar vooral Fokje verdedigde met hand en tand. Simone liet hierna haar kwaliteiten zien en zette ASC na een goed schot op voorsprong. Zwaagwesteinde probeerde het hierna nog wel maar tot echt grote kansen leidde dit niet. Zo was de zwaarbevochten overwinning voor de dames van ASC een feit en kon er met een goed gevoel een drankje genomen worden in de altijd gezellige kantine.

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia