Fries Kampioenschap Schoolkorfbal 2018

Woensdag 6 juni werden de Fries Kampioenschappen schoolkorfbal 2018 gehouden in Twijzel.
Groep 3-4 van de Johannes Looijenga Skoalle bestaande uit: Mirte Bosma, Samuel Lode, Sander van Dellen, Halbe Hartholt, Jorn Luimstra en Riekele Brouwer hadden bij de voorrondes in Harkema alle wedstrijden gewonnen (met hulp van coach Hillebrand Hartholt) en mochten dus meedoen op het Fries Kampioenschap.
Ook op deze warme middag werden alle poule wedstrijden gewonnen waardoor we in de halve finale tegen  OBS de Heidepolle uit Wolvega kwamen te staan. Deze ploeg scoorde was gemakkelijker dan de JLS en deze wedstrijd werd dan ook verloren met 8-3.
Toen kon er nog worden gespeeld om de 3e of 4e plek. Deze wedstrijd was tegen de Tjongeling uit Oldeberkoop. Het werd een superspannende wedstrijd waarbij de JLS eerst achterstond maar toch in de laatste seconden het nog tot 5-5 kon brengen. Na overleg met de scheidsrechter werd er nog 5 minuten extra gespeeld. In deze 5 minuten scoorde de JLS nog 1x  waardoor de wedstrijd werd gewonnen met 6-5. Dus 3e prijs op het Fries Kampioenschap Schoolkorfbal. Super gedaan!

Groetjes van een trotse coach (en mem) Nynke Bosma

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia