Gosse van der Meer goed op dreef Down Under

De herfst is in aantocht en dat betekent dat het veldritseizoen weer voor de deur staat. Surhuizumer Gosse van der Meer is aan de andere kant van de wereld al begonnen aan zijn seizoen. In de kleuren van Bombtrack/Hunt stond Van der Meer maar liefst drie keer op het podium, waarvan een keer op het hoogste treedje.

Seizoenstart in Adelaide
Van der Meer rijdt sinds begin dit jaar voor zijn eigen eenmansformatie Bombtrack/Hunt. Na een succesvol voorseizoen op de mountainbike trok Van der Meer halverwege augustus richting Australië voor zijn eerste veldritwedstrijden. In Adelaide liet Van der Meer er geen gras over groeien. In zijn eerste wedstrijd leidde hij van start tot finish, waarmee de eerste seizoenszege direct een feit was. “Het is mooi om het seizoen zo te beginnen, vooral omdat ik 8 maanden geleden mijn laatste veldrit reed door een serieuze knieblessure. Mijn doel is om dit seizoen een echte profzege te boeken in het veld”, vertelde Van der Meer vanuit Australië.

Tweemaal tweede in Melbourne
Na zijn zege in Adelaide trok Van der Meer naar Melbourne, waar hij in het laatste weekend van augustus twee keer in actie kwam. Van der Meer was niet de enige Nederlander aan de start, ook Jens Dekker was naar Down Under getrokken om zijn seizoen te starten. In beide wedstrijden bezetten de beide Nederlanders de bovenste treden van het podium. Dekker won beide wedstrijd, Van der Meer werd tweemaal tweede. “Ik sta twee keer op het podium in een UCI-wedstrijd. Daarnaast pak in een mooi aantal punten voor de wereldranglijst, belangrijk met het oog op de rest van het seizoen. Mijn trip Down Under is met een zege en twee tweede plaatsen erg succesvol geweest.”

Via China naar Europa
Voor Van der Meer is zijn avontuur aan de andere kant van de wereld nog niet afgelopen. Hij trekt nu naar China, waar hij begin september nog twee veldritten rijdt. Op 16 september rijdt hij zijn eerste cross in Europa, het Zwitserse Baden is dan het decor.

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia