Gosse van der Meer wint in China

Surhuizumer Gosse van der Meer was de afgelopen weken actief op zijn veldritfiets in Australië, waar hij een keer wist te winnen en tweemaal tweede werd. Vanuit ‘Down Under’ reisde Van der Meer door China, waar hij zondag de ‘Qiansen Trophy Aohan Station’ betwistte. Ondanks een verstoorde voorbereiding reed Van der Meer naar de winst, zijn eerste UCI-zege in zijn loopbaan.

Vertraging
Zijn verblijf in Australië werd een mooi succes met een zege en twee podiumplaatsen. De reis naar China was een minder groot succes. Van der Meer liep onderweg de nodige vertraging op, maar nog belangrijker was dat zijn fietsen niet aangekomen waren. Even leek het erop als de trip naar China voor niks was geweest, maar enkele uren voor de start kwamen de fietsen van Van der Meer toch op de plaats van bestemming.

Eerste UCI zege
Van der Meer was al enkele malen succesvol op de veldritfiets, maar nog nooit wist hij een UCI-wedstrijd te winnen. Daar bracht hij in China verandering in. Ondanks zijn verstoorde voorbereiding reed Van der Meer een sterke koers en kwam hij als eerste over de streep in de Qiansen Trophy. “Geweldig dat ik hier kan winnen! Ik was na afloop redelijk emotioneel. Vorig jaar heb ik een zware knieblessure gehad, waarmee ik lange tijd langs de kant stond. Ondertussen heb ik mijn eigen team opgezet en volg ik mijn eigen weg. Daar dacht ik allemaal even aan terug. Het voelt fantastisch om een UCI-cross te winnen”, aldus een emotionele Van der Meer na afloop.

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia