'Pech' voor ASC 1 in Oldehove

Zaterdag 6 april stond voor ASC de belangrijke uitwedstrijd, tegen OKVC. Bij winst voor ASC, zou het gat naar een veilige 9e plaats op de ranglijst kunnen worden verkleind tot 4 punten. In Oldehove werd er om 14.30 uur afgetrapt. In de openingsfase leken beide ploegen aan elkaar gewaagd, waarbij de thuisploeg opvallend vaak (misschien wel ingegeven door de hobblige toestand van het veld) voor een lange bal koos. ASC kon dit vrij eenvoudig verdedigen, en zo trok ASC na een klein kwartier spelen het initiatief naar zich toe. Waar het eerst nog schortte aan het aankomen van de laatste pass, ASC was wel de beter voetballende ploeg, werd er na 24 minuten gescoord door Nick van dan Berg, na goed voorbereidend werk van Han Zwart. ASC hield de druk er na deze treffer goed op bij OKVC en kreeg kansjes op meer. De grootste kans tot aan de pauze was overigens toch voor de thuisploeg, toen een kopbal van een eigen speler op de lat van de ASC goalie viel en gelukkig voor ASC achter het doel verdween en niet er in. De ruststand was derhalve dan ook 0-1 in het voordeel van ASC.

Na de pauze kwam ASC het beste uit de startblokken en dit resulteerde in de 50e minuut de 0-2 voor ASC toen, na een fraaie aanval, Han Zwart scoorde, op aangeven van Remko Hofman. Na de 2-0 leek ASC de controle wat te verliezen, en wist OKVC de aanval te zoeken, echter eerst nog zonder al te veel resultaat. Na 63 minuten werd er toch gescoord door de thuisploeg, het was Pieter Sieperda die doel trof, volgens de grensrechter van ASC overigens wel in buitenspelpositie, maar de arbiter wuifde dit (van een meter of 25 afstand) weg, wat een 1-2 stand op het scorebord betekende. ASC had het nu voetballend minder goed voor elkaar, en had het vooral moeite met zichzelf, maar toch leek het de overwinning over de streep te kunnen trekken. De scheidsrechter gooide echter roet in het eten, door vlak voor tijd een, in de ogen van menigeen(ook in die van meerdere OKVC’ers), een strafschop toe te kennen aan de thuisploeg. Deze buitenkans werd benut door Johan Niemeijer en zo werd de einstand bepaald op 2-2. Een zuur, min of meer door de arbiter veroorzaakt, gelijkspel voor ASC omdat hierdoor de kansen op directe handhaving wel verkeken lijken.

De volgende wedstrijd voor ASC is op zaterdag 13 april, op eigen terrein, tegen nummer 2 van de ranglijst Velocitas, aanvang 14.00 uur. (Foto: Laurens Mos)

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia