S.v. ASC'75 in voorbereiding op het seizoen 2020/2021

Na het abrupte einde van het vorige seizoen, is de selectie van ASC 1 inmiddels begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Met bijna dezelfde selectie (gestopt zijn Remko Hofman en Dennis de Haan, terugkomend van een langdurige blessure is Marco de Haan) als het afgelopen seizoen maar met een nieuwe trainer: Arend de Boer, overgekomen van WWS, zal ASC het komende seizoen wederom aantreden in de 5e klasse C. De klasse waarin ASC uitkomt is dezelfde als het voorgaande seizoen, maar wel met een aantal andere teams. Zo is VCR verdwenen en zijn Jistrum en Surhuisterveen de nieuwkomers in een mooie competitie, met daarin een aantal echte derby's als gevolg. De doelstelling van ASC en de hoofdtrainer zijn eveneens bijna onveranderd: meedraaien in de sub-top en zo mogelijk een periode pakken. Na een uitermate ongelukkige competitiestart van het afgelopen seizoen maar met een sterk herstel in het vervolg, onder voormalig trainer Cor Elzinga, lijkt er van alles mogelijk.

In de technische staf, buiten de komst van een nieuwe hoofdtrainer, zijn er nog een aantal wijzigingen doorgevoerd. Een toevoeging aan de staf is, 'oude bekende' Atze de Haan, die na een jaar afwezigheid, zijn taken als assistent trainer weer oppakt. Dennis Kolthof blijft aan als grensrechter/leider. Arjen Vries neemt afscheid als leider en zal worden opgevolgd door Hans Westra, die overkomt van het 2e elftal, waardoor de staf weer op volle sterkte is. 

Onder leiding van hoofdtrainer Arend de Boer en assistent Atze de Haan, is de selectie, na de versoepelingen in het beleid rond het coronavirus, op donderdag 2 juli reeds begonnen aan de voorbereiding van het seizoen 202/2021. Tot en met 16 juli is/wordt er twee keer in de week een pittige training afgewerkt en is er nu bijna tijd voor een 'vakantie' van 2 weken. Op dinsdag 4 augustus aanstaande wordt de voorbereiding hervat met een training, donderdag 6 augustus gevolgd door nog een training. Op zaterdag 8 augustus is er een 'trainingsdag', met in de ochtend een training en na de lunch volgt er een spelactiviteit. Hierna volgen trainingen op dinsdag 11 en donderdag 13 augustus. De eerste oefenwedstrijd staat zaterdag 15 augustus op het programma om 14.30 uur in Kollumerzwaag, waar ASC het dan opneemt tegen Friese Boys, de ploeg van 'oud' ASC gediende, Martin Brandsma. Vervolgens op dinsdag en donderdag weer een training, nu in voorbereiding op de oefenwedstrijd van 22 augustus tegen ONT 2 in Opeinde(voormalige club en tevens woonplaats van onze hoofdtrainer), waartegen vanaf 13.00 uur, 3 keer 30 minuten afgewerkt zullen worden. De hierop volgende dindag is er dan alweer een oefenwedstrijd, deze keer om 19.30 uur op eigen terrein tegen ODV, uit Wijnjewoude. De voorbereiding wordt op donderdag 27 augustus met een training afgesloten, waarna op 29 augustus de eerste bekerconfrontatie op het programma staat en het seizoen 2020/2021 dan ook officieel begint. 

Wij wensen trainer, staf, selectie en supporters veel succes en vooral ook veel voetbalplezier in het komende seizoen, en hopen verschoond te blijven van vreemdsoortige situaties als de afgelopen jaargang. #blijfgezond #letsgoredwhitearmy

http://www.actielink.nl/asc75

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia