Tegenstanders en speelschema najaarscompetitie k.v. DTS

De indeling was al even bekend, maar nu is door de KNKV ook het speelschema voor de najaarscompetitie 2019/2020 bekend gemaakt. Vorig jaar eindigde DTS op het veld op de vijfde plaats in 3e klasse D. Dit seizoen speelt DTS op het veld in de 3e klasse B en probeert onder leiding van de nieuwe trainer-coach Sietse Dijkstra een stabiele middenklasser te worden.

In de KNKV 3e klasse B komt DTS een groot aantal tegenstanders van het afgelopen seizoen tegen. Dat zijn DTL uit Hantum, Invicta/Frigro uit Kollum/Gerkersklooster-Stroobos, Spannum en NQL uit Rinsumageast.

Op de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2018/2019 was Invicta/Frigro de tegenstander. Beide teams waren voorafgaand aan de wedstrijd al verzekerd van een veilige plek in de middenmoot van de poule. DTS wist in de tweede helft geen kansen meer af te ronden en liet de winst langzaam uit handen glippen. De wedstrijd eindigde uiteindelijk bij een stand van 12-15 in het voordeel van Invicta/Frigro.

Tegen DTL wist DTS het afgelopen seizoen geen punten mee naar huis te nemen. Zowel thuis als in de return ging DTL er met de winst vandoor. In de poule eindigde DTL voor Invicta/Frigro op de derde plaats. Ook tegen Spannum, die uit eerdere ervaringen een ploeg is die over alle schijven kan scoren, wist DTS niet te winnen. In de poule eindigde Spannum achter DTS op de zesde plaats. Ook NQL is geen onbekende voor DTS. Beide ploegen waren altijd aan elkaar gewaagd, zowel thuis als in de return moest DTS het afgelopen seizoen genoegen nemen met gelijkspel.

De andere tegenstanders dit veldseizoen zijn It Fean/Boelenslaan uit Surhuisterveen/Boelenslaan, Lintjo uit Oldeberkoop en Sparta uit Zevenhuizen.

De laatste keer dat DTS tegen It Fean uitkwam was in seizoen 2013/2014. It Fean/Boelenlaan wist het afgelopen seizoen promotie naar de derde klasse veilig te stellen. Ook Lintjo is geen onbekende voor DTS. Als is het al even geleden dat DTS en Lintje het op het veld tegen elkaar hebben opgenomen. Daarvoor moeten we terug naar seizoen 2011/2012. Op het veld heeft DTS nog niet eerder tegen Sparta gespeeld. De ploeg uit Zevenhuizen wist zich afgelopen seizoen veilig te spelen in de derde klasse.

Na de nodige voorbereidingen start de eerste selectie zaterdag 7 september het veldseizoen in Oldeberkoop waar Lintjo de tegenstander is. Op 14 september speelt DTS thuis tegen DTL en de week daarop, op 21 september, neemt DTS het in Surhuisterveen op tegen It Fean/Boelenslaan. Zaterdag  28 september speelt DTS thuis tegen Sparta.

Zaterdag 5 oktober speelt DTS uit tegen NQL, 12 oktober thuis tegen Spannum en 19 oktober uit tegen Invicta/Frigro in Kollum.
Zaterdag 26 oktober wordt op sportpark Woudlust de najaarscompetitie afgesloten met de return tegen Lintjo.

Surhuzum deze week: Tegenstanders en speelschema najaarscompetitie k.v. DTS

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia