Tweede prijs Dames ASC op toernooi!

Afgelopen vrijdag vond er een toernooi plaats in Garijp waar de dames van ASC ook aan meededen. Om half zeven vertrokken we met negen speelsters richting de velden van V en V'68. De geblesseerde Fokje stond bij de bushalte te wachten dus die namen we ook maar mee. Materiaalman Eeuwe kwam wat later, maar dit leverde gelukkig geen problemen op.

De eerste wedstrijd traden de dames aan tegen het thuisspelende V en V'68. Op een iets kleiner veld dan normaal kreeg ASC vrijwel direct na de aftrap een goede kans maar Sjoukje kreeg de bal niet in het net. Aan de andere kant was het wel raak. De spits van de dames uit Garijp schoot de bal achter keepster Mariette. ASC liet het hoofd niet hangen, ging vol in de aanval en kwam via een mooi afstandsschot van Sjoukje weer op gelijke hoogte. De wedstrijd kwam helaas abrupt tot einde omdat Tineke geblesseerd uitviel en niet meer in actie kon komen. Hopelijk valt de blessure enigszins mee.

Eastermar was de tweede tegenstander. Simone kreeg al snel een grote kans maar de keepster stond in de weg. Sjoukje nam een perfecte corner maar deze ging helaas aan iedereen voorbij. Na tien minuten kwam ASC op voorsprong via een mooie uitgespeelde aanval waar uiteindelijk Simone het laatste zetje gaf. Lara was ook in de buurt anders had die hem wel gemaakt. Het ging soms hard tegen hard maar vooral Trienke en Sjoukje lieten zich niet uit het veld slaan. De dames van ASC waren heer en meester en Marline schoot de bal vanaf een meter of zestig nog bijna in het doel. Simone wist net niet de score uit te breiden na een goede uittrap van keepster Mariette. De scheidsrechter floot hierna snel af en de drie punten waren binnen.

De laatste poulewedstrijd ging om de poulewinst. Tegenstander ONT had ook vier punten uit twee wedstrijden dus de winnaar van de partij ging naar de finale. ASC kwam al snel op achterstand. De hard werkende Sybrecht kwam net te laat en de spits van ONT schoot de bal snoeihard binnen. ASC wilde koste wat het kost naar de finale en gaf gas. Anita strooide met hakjes en een omhaal en kwam steeds beter in het spel. Achterin gaven Marline, Trienke en Sybrecht niets meer weg. Na een geweldige uittrap van Mariette kwam de bal bij Simone die de dames van ASC naar de finale schoot. Dit omdat het doelsaldo van de roodwitte beter bleek.

De finale moest direct na de laatste wedstrijd worden gespeeld. Kootstertille was de tegenstander. ASC startte sterk en Sjoukje kreeg een goede kans die helaas net niet werd verzilverd. Toch kwam Kootstertille steeds beter in de wedstrijd en kwamen de dames van ASC meer en meer onder druk te staan. Helaas bleek de wedstrijd net twee minuten te kort want vlak voor tijd scoorde Kootstertille de winnende treffer na een goed uitgespeelde aanval. Kootstertille werd de winnaar van het toernooi. Toch mogen de dames van ASC apetrots wezen met hun tweede plekkie. Dit werd na afloop nog net even gevierd en Mariette had de eer om de beker als eerste mee naar huis te nemen. Een topprestatie van de dames!

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia