Veenhuizen maatje te groot voor ASC

Zaterdag 19 mei moest ASC het in Veenhuizen opnemen tegen de kampioen in de 4e klasse C. ASC begon nog overtuigend aan het duel, en binnen 5 minuten was er al een eerste grote kans, helaas had Remko Hofman het vizier niet op scherp, en werd de bal over geschoten. Na deze kans voor ASC schakelde Veenhuizen een tandje bij, en  nam het de regie over. ASC moest ver terug en wist tot de 20e minuut stand te houden maar moest toen capituleren, toen Coen Schmidt de 1-0 voor Veenhuizen op het bord zette. In de 27e minuut scoorde Veenhuizen via Robert Elsinga nogmaals en was het 2-0. De thuisploeg had het balbezit, en nam wat gas terug, waardoor er met een 2-0 kon worden gerust.

Na de onderbreking was het binnen 2 minuten Sam van der Leest die de 3-0 maakte, en daarmee leek de wedstrijd wel gespeeld, en al helemaal na de 4-0 van Theo Hoogeveen na een uur spelen. Toch rechtte ASC nog een keer de rug en was het invaller Han Zwart die in de 64e en 83e minuur 2 maal doel trof en het zomaar 4-2 was. De kans op 4-3 werd door Tamme de Boer niet verzilverd, en was het zo goed als gedaan. In de slotminuut maakte Veenhuizen er nog 5-2 van door een doelpunt van Bram Schmidt. Een terechte overwinning van de terechte kampioen.

Op zaterdag 26 mei sluit ASC de competitie feestelijk af, met de thuiswedstrijd tegen buur Harkema Opeinde, aanvang 15.00 uur.

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia