Vijf punten voor ASC Dames!

De laatste serie wedstrijden voor de dames van ASC werd thuis afgewerkt. Vooraf moest er nog een groepsfoto worden gemaakt en na een paar keer lukte het om een geschikte foto te schieten.
In de warming up attenteerde leider Tamme de dames erop dat het veld glad was en de ballen snel zouden doorschieten. Er werd lekker op doel geschoten en ballenjongen Eeuwe had het smoordruk.

Jistrum was de eerste tegenstander en Jurre was bereid om de wedstrijd in goede banen te leiden. Selma was van tevoren al niet helemaal fit en moest na vijf minuten al gewisseld worden en kon helaas niet meer in actie komen. Sybrecht kwam voor haar in het veld en ging spelen in de verdediging. Al snel kreeg ASC de eerste kans, Sjoukje schoot de bal net naast het doel na een goede pass van Lara. Na een goede kopbal van diezelfde Lara kwam de bal uiteindelijk bij doelman Mariette terecht. Deze twijfelde niet en schoot de bal keihard naar voren waar Sjoukje klaarstond om de verdiende voorsprong op het scorebord te zetten. Jistrum kwam niet in het spel voor, de dames van ASC speelden een hele goede partij. Toch kwam Jistrum nog bijna langszij maar gelukkig voor de roodwitten belandde de bal op de paal. Coach Tamme, die ondertussen nog wat Cruijffiaanse uitspraken deed, bracht Trienke voor de hardwerkende Marline en ASC kwam niet meer in problemen. Een prima overwinning voor de dames uit Augustinusga.

De tweede wedstrijd was tegen Oostergo. Lara begon als wissel en kon even bijkomen. Ook deze wedstrijd was ASC de betere partij, maar het was lastig om de uitstekende doelman van Oostergo te passeren. Simone kwam net tekort om de bal op doel te schieten en Sjoukje schoot de bal net naast het vijandige doel. Ondertussen dribbelde Tineke er lustig op los en na een goede pass kwam de bal bij Simone die recht op de doelman schoot. ASC-goalie Mariette hield ook deze wedstrijd haar doel schoon en dus eindigde deze wedstrijd in een doelpuntloos gelijkspel.

De afsluiter van de avond moest worden gespeeld tegen Kootstertille, die al twee keer gewonnen had. ASC begon sterk aan de wedstrijd en Sjoukje kreeg twee goede kansen die net niet werden benut. Tineke kreeg een bal keihard op haar kin en nog wat andere plekken en moest noodgedwongen gewisseld worden. Nadat de bal sportief terug werd gegeven, ging Kootstertille in de aanval. Marline kwam net tekort en de bal verdween achter goalie Mariette. Een domper voor de roodwitten, maar er was nog genoeg tijd om de rug te rechten. Na een heerlijke pass van Simone knalde Sjoukje de bal snoeihard op de lat. De dames van ASC gingen door en de verdiende gelijkmaker kwam er dan ook. Na een geweldige actie schoot topscorer Sjoukje de bal achter de verbouwereerde doelman van Kootstertille en behielden de dames de ongeslagen status deze avond.
Derhalve een hele mooie avond en een goede serie wedstrijden van de ASC dames, die veel plezier aan het spelletje beleven en het ook uitstralen. Over twee weken moet er waarschijnlijk worden aangetreden tegen de 35+mannen. Een oefenwedstrijd die niet moet worden onderschat.

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia