Zeer geflatteerde overwinning ASC 35+ 2 op de dames van ASC

Vrijdagavond werd er een wedstrijd gespeeld op sportpark Easterbuorren tussen de dames van ASC en de heren van het tweede 35+ elftal. Een wedstrijd die vantevoren was betiteld als de wedstrijd van het jaar.
Coach Tamme had zijn dames goed voorbereid en daarom waren ze allemaal tot het bot toe gemotiveerd. De heren zagen er wat minder fris uit en de zenuwen straalden ervan af. Je kon duidelijk zien dat sommigen helemaal niet hadden geslapen van de spanning. Grote aderlating voor het 35+ team was dat sterspeler Gerke niet eens kwam opdagen. Hij was degene die de dames had uitgedaagd maar kennelijk kon hij de spanning helemaal niet meer aan.

Onder leiding van scheidsrechter Alle werd er in de regen afgetrapt om exact 1930 uur. Anita stond eerst wissel bij de dames en liet duidelijk merken aan Tamme dat ze het hier niet mee eens was. De leider was echter onverbiddelijk.
De 35+ begon sterk aan de wedstrijd en kwam al snel op voorsprong via Sjoerd. Hij schoot de bal van afstand achter goalie Mariette en juichte alsof de champions league was behaald. De dames waren hier echter niet van onder de indruk en kwamen beter in het spel. ASC 35+ haalde alles uit de kast om te winnen en werden gemener. Met een snoeihard schot puur gericht op de oren van Marline, moest laatstgenoemde er geblesseerd af. Na een korte blessure behandeling kon Marline gelukkig verder maar de toon was gezet. Tineke zette ondertussen Hielke even voor schut en passeerde hem met een mooie schijnbeweging. De dames kregen een aantal goede kansen via Lara en Simone. Net voor rust werd er door een van de heren hands gemaakt in het strafschopgebied en Simone schoot de toegekende penalty feilloos binnen. Het betekende de 6-1 omdat de mannen inmiddels door vijf intikkers waarvan vier in buitenspelpositie, uit waren gelopen . Thuisfluiter Alle liet het vandaag allemaal maar gaan en floot voor de rust.

In de rust hamerde coach Tamme de dames erop dat er nog niks loos was, maar dat het allemaal best wat feller kon. De dames pakten deze raad goed op en kwamen flitsend uit de startblokken de tweede helft. Na een heerlijke pass van Sjoukje schoot Simone haar tweede van de avond binnen. De mannen kregen het steeds zwaarder en toen Rudi ook nog eens een ouderwetse kutbal gaf was de koek bij de 35+ wel op. De dames pakten de heren duidelijk op conditie en Lara maakte het mooiste doelpunt van de avond. Zij passeerde van afstand de doelman en schoot zo de derde van de dames binnen. De heren probeerden nog wel wat maar keepster was ook vanavond goed op dreef. Tineke kleineerde de mannen helemaal door vanaf de midden met een solo vijf man te passeren. Helaas werd dit niet verzilverd met een doelpunt maar de mannen waren gekrenkt. Anita en Lara kregen nog een paar kansen maar ook bij de dames was de energie uiteindelijk wel wat weg. Scheidsrechter Alle zag dit ook en besloot de wedstrijd maar tot een einde te brengen. De heren wisten de wedstrijd uiteindelijk wel te winnen, maar de dames gaan met een goed gevoel richting volgende week waar een toernooi in Garijp op het programma staat.

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia