Laatste nieuws

Spulwike 2018

Woensdagmiddag 29 augustus ging de 45ste editie van de Spulwike van start in Surhuizum. Deze middag stond er voor de kinderen een GPS-tocht door Surhuizum op het programma, waarbij met een GPS de verschillende teams door het dorp werden gestuurd. Onderweg moesten ze verschillende opdrachten uitvoeren en raadsels en vragen beantwoorden. Zo moest er over een evenwichtstouw worden gelopen en onder een camouflagenet worden gekropen. Ook moest er een vuurtje worden gemaakt en met pijl en boog worden geschoten.

Albert Veenstra voor de tweede keer kampioen seineharjen

Zaterdag 1 september werd voor de 40ste keer het kampioenschap seineharjen georganiseerd in Surhuizum. Aan deelnemers dit jaar geen gebrek. In totaal waren er 18 mannen en 3 vrouwen met hamer en spit naar Surhuizum gekomen om de zeis te haren. Ruim een uur kregen de deelnemers de tijd om met de haarhamer het staal van de snede van de zeis uit te drijven, te harden en vervolgens dun en scherp te maken. Het mag dan ook weer niet te dun zijn en uiteraard mogen er geen kartels of golfjes aan de zeis zichtbaar zijn.

Wampex 2017 was weer een groot succes!

Een vol deelnemersveld met stuk voor stuk enthousiaste deelnemers. Maar net als bij andere activiteiten die plaats vinden tijdens de Spulwike is er veel voorbereiding nodig. Maanden van te voren zetten we de tocht al uit, om deze later nog enkele keren te controleren of er niets verandert is.

Dan op de dag van de Wampex starten we rond 9 uur 's ochtends met koffie en beginnen we met het opbouwen van de hindernissen. Daarna even rusten, om vanaf 8 uur 's avonds klaar staan in de DTS kantine voor de laatste voorbereidingen en om de deelnemers te ontvangen.

Veel spektakel met boerenspelletjes tijdens Spulwike

Foto's: Yvonne de Beer

Afgelopen vrijdag stond tijdens de Spulwike het Boerenspelspektakel op het programma voor de oudere kinderen van de basisschool. De organisatie van deze spelletjemiddag was in handen van het jeugdhonk Us Stek. Op het Mienskipsfjild konden ze allerlei spelletjes doen zoals rodeostier rijden, koemelken, klompenrace, lasergamen, eierrace en zwijntje tik.

Spulwike sluit af met Simmerfair en live muziek

Foto's: Yvonne de Beer

Afgelopen zaterdag werd de 44ste editie van de Spulwike afgesloten met een Simmerfair op Lustenburg en de Bartemerwei. De organisatie was er in geslaagd om een grote verscheidenheid aan standhouders naar Surhuizum te krijgen. Op het Mienskipsfjild was voor de jongste kinderen een mini kermis opgezet met een draaimolen, een ballenbak en een luchtkussen. Ook konden de kinderen een ritje maken in de mini trein.

Pagina's

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia