Activiteiten rondom in Surhuizum afgelast

Het Coronavirus heeft in heel Nederland het openbare leven grotendeels stilgelegd. De regering heeft donderdag besloten alle bijeenkomsten te verbieden waar meer dan honderd personen worden verwacht.

In Surhuizum gaat vanavond de potgrondactie van k.v. DTS niet door. Deze beslissing is genomen in navolging van het besluit van de KNKV om alle activiteiten t/m 31 maart af te gelasten. Alle trainingen en korfbalwedstrijden zullen voorlopig niet doorgaan. Ook het klaverjassen in de Praetkoer op 20 maart gaat niet door.

Ook het bestuur van s.v. ASC’75  heeft besloten om in ieder geval tot 31 maart alle activiteiten op te schorten. Dit betekend dat er vanaf vandaag geen trainingen en voetbalwedstrijden zullen worden gehouden.

Door het besluit van de gemeente Achtkarspelen om alle sportzalen te sluiten, worden er t/m 31 maart geen lessen gegeven bij SVS. Ook het bestuur van MFC De Delfeart meldt dat het dorpshuis t/m 31 maart is gesloten. Tot die tijd zullen er geen vergaderingen en andere activiteiten plaats vinden. Zo gaat de ledenvergadering van begrafenisvereniging ‘De Laatste Eer’ op 16 maart niet door. Ook de Whisky proeverij op 20 maart en de Voute Party op 28 maart zijn afgelast.

In navolging van de richtlijnen van de classis Fryslân heeft de kerkenraad van de Protestantse gemeente Surhuizum besloten om t/m 29 maart geen kerkdiensten te houden in de Doarpstsjerke.

Het Oranje Fonds roept de deelnemende organisaties aan NLdoet op om hun activiteiten uit te stellen. Vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus vinden we het niet verantwoord om de geplande activiteiten op 13 en 14 maart door te laten gaan.

ReumaNederland heeft om die reden besloten om de landelijke collecteweek van 16 t/m 22 maart niet door te laten gaan.

Update zondag 15 maart 2020:

Door de overheid is besloten om alle scholen de komende drie weken te sluiten. Dit betekend dat de Johannes Looijengaskoalle t/m 6  april is gesloten. Hiermee vervalt ook de open ochtend die op 18 maart zou worden gehouden. Door de school worden voorbereidingen getroffen om thuisonderwijs aan te bieden waarbij leerlingen gebruik kunnen maken van digitale mogelijkheden.

Update maandag 16 maart 2020:

Eveneens zijn door de overheid de horecagelegenheden t/m 6 april gesloten. Dit betekend dat ook pannenkoekenhuis Landzicht gisteren vanaf 18.00 uur de deuren heeft moeten sluiten. De familie Piersma laat weten dat het cafetaria wel geopend blijft voor afhaal.

Door de sluiting van Landzicht kan ook de jaarlijkse ledenvergadering van Plaatselijk Belang op 6 april niet door gaan. Het bestuur laat weten op een later moment met een nieuwe datum te komen.

Tevens is er op 3 april geen klaverjassen in De Delfeart.

Het bestuur van s.v. ASC’75 meldt dat de eerder genoemde einddatum van het stilleggen van alle activiteiten van de afdeling voetbal, volgens de richtlijnen van het RIVM, is verlengd tot 6 april.

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia