Dames ASC soeverein kampioen

Vrijdag 13 mei was het dan zover. Voor het eerst in de historie konden de ASC dames kampioen worden. Het team liet deze kans niet liggen en pakte de titel op een zeer overtuigende wijze.

De zenuwen zijn flink aanwezig bij de dames die vandaag in groten getale aanwezig zijn. Lange wachtrijen bij de wc’s en enkele speelsters hebben net even wat meer nicotine nodig dan normaal. Ook bij de technische staf is de gezonde spanning aanwezig en dus is iedereen blij als de eerste wedstrijd eindelijk van start kan gaan, tegen de dames van Veenwouden.

Het begin is wat rommelig en het is aan alles te merken dat de spanning nog wat in de benen zit van de dames. De eerste kans komt van Veenwouden maar meer dan een slap schot is het niet. De ASC dames beginnen al snel weer lekker te combineren en binnen vijf minuten is de openingstreffer al daar. Via Rolinde komt de bal bij Jellina. Deze passeert de verdediging van Veenwouden met een paar sublieme bewegingen en schiet de bal onhoudbaar in de touwen. Veenwouden wil snel de gelijkmaker maken maar Mariëtte redt op een schot van afstand. Toch is het ASC wat de beste kansen krijgt. Fokje schuift de bal in de handen van de keeper en ook Sjoukje komt net tekort om het laatste zetje te geven. Het is uiteindelijk Sybrecht die het tweede doelpunt op het scorebord zet. Na een mooie voorzet van Jellina passeert zij de keepster van Veenwouden. De ASC dames spelen de wedstrijd simpel uit en zo zijn de eerste drie punten van de avond binnen.

In de wedstrijd tegen V en V’68 zijn het de gasten uit Garijp die het eerste speldenprikje uitdelen. Het schot vliegt echter over het doel. Jellina krijgt tot twee keer toe een goede schietkans maar het net weet ze niet te vinden. Tanja, die net op tijd fit was voor deze avond, schiet de dames op voorsprong na een uitstekende pass van Amarins. Rolinde is erg actief in de voorste regionen maar zij is helaas niet erg gelukkig in de afronding vandaag. Na een prima combinatie tussen Jellina en Hillie schiet Tanja de bevrijdende tweede treffer in het doel. ASC speelt soeverein en tikt er flink op los. Hillie schiet nog op de lat en Amarins pegelt een bal over het doel na een slimme corner van Tanja. De brommer van Fokje wordt weer gejat en Mariëtte moet nog even handelend optreden maar dan is het bevrijdende eindsignaal daar.

De laatste tegenstander van vanavond is Suawoude en dit wordt echt een vechtwedstrijd. ASC staat af en toe flink onder druk maar aan alles is te merken dat het team vandaag ongeslagen en zonder tegendoelpunten kampioen wil worden. De dames verdedigen met hand en tand en ook Mariëtte keept een monsterpartij. Aan de andere kant krijgen de ASC dames ook genoeg kansen. Jildou bereikt met een steekbal Lara en zij schiet de bal hoog in het doel. De keepster van Suawoude heeft alle moeite om de bal uit het doel te houden. Sjoukje heeft er ook zin in en wordt op een zeer onsportieve manier tegengehouden wanneer zij een vrije doorgang heeft richting het doel. Dit leidt nog bijna tot een akkefietje maar gelukkig zijn de gemoederen weer snel bedaard. Jellina krijgt de laatste kans van de avond maar schiet voorlangs het doel. De wedstrijd eindigt in een brilstand en dan kan het feest losbarsten. Het team levert een fantastische prestatie en is kampioen van de voorjaarscompetitie! Tot in de late uurtjes werd deze unieke belevenis, waar het team echt apetrots op mag zijn, gevierd samen met de supporters. Vrijdag 27 mei speelt het team de laatste ronde in Garijp en zal er alles aangedaan worden om ongeslagen te blijven.

surhuzum.nl multimedia
surhuzum.nl multimedia